Eerste editie van straatfeest ’t Wieltje in Alveringem

Gerda, Jana en Chris van café ’t Wieltje op het dorp organiseren komende zondag een straatfeest in en rond hun dorpskroeg. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Komende zondag 28 augustus wordt de weg afgezet voor de eerste editie van het straatfeest dat de uitbaters van café ’t Wieltje in Alveringem voor hun deur organiseren.

In april van dit jaar vierde café ’t Wieltje nog haar 22ste bestaansjaar. ’t Wieltje wordt uitgebaat door Chris Deman en Gerda Allermeersch. Het café is tegenwoordig open op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag. Samen met hun dochter Jana (26), die als administratief bediende werkt maar tijdens het weekend ook mee achter de toog staat, organiseert het koppel voor het eerst een straatfeest. “Van 12 tot 22 uur wordt het hier gezellig vertoeven”, zegt Jana. “Met food en drinks, animatie en een afterparty. Er zullen drankstandjes staan met bieren, mocktails en ik zal ter plekke cocktails bereiden. We zullen ook burgers, croques en desserts aanbieden. De mensen van team ‘De Alveringemse Harten’ werden bereid gevonden om pizza’s te maken, maar omdat bepaalde grondstoffen niet verkrijgbaar zijn, is dat geannuleerd. Voor de kinderen voorzien we grime en een springkasteel, we zorgen voor straatspelen en de band van Frank Pinson ‘The Dreadnaughts’ zorgt voor live muziek. Als deze eerste editie een succes is, dan is het goed mogelijk dat we er een jaarlijks gebeuren van maken. Er is vrije toegang en iedereen is van harte welkom.”, geeft Jana nog mee.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.