Eerste editie van rommelmarkt rond café De Club in Izegem

Karine De Bock. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Op zaterdag 25 mei wordt de eerste editie gehouden van de rommelmarkt georganiseerd vanuit café De Club op het snijpunt van de Reperstraat en de Kouterweg.

Het parcours loopt vanaf het café in de Kouterweg tot aan de Guido Gezellestraat en ook die straat en de Hugo Verrieststraat maken er deel van uit met een totaal van 700 strekkende meter standen. Uitbaatster Karine De Bock is op vraag van enkele van haar trouwe klanten overstag gegaan.

“De bedoeling is om Emelgem nog wat meer leven in te blazen en de bewoners van de deelnemende straten dichter bij elkaar te brengen. Zij hebben als eerste de kans op zich in te schrijven voor een stand vóór hun woning. Daarna worden de vrije plaatsen nog ingevuld door andere kandidaten. De prijs per strekkende meter is vastgesteld op 2 euro. Tot 12 mei zal ik via de Facebookpagina van De Club Emelgem alle aanvragen opvolgen en dan de gegevens voor het over te schrijven bedrag meedelen. De plaatsen worden pas geregistreerd na de betaling. De standhouders kunnen op 25 mei van 6 tot 9 uur aankomen met hun spullen, de auto kan ook bij de stand geplaatst worden.”

Seingevers

“Ik denk dat de bewoners in de week voor de rommelmarkt hun huishoudelijke spullen van de zolder zullen halen in een grote opruiming”, zegt Karine De Bock. Als we geluk met het weer hebben kan dit een succes worden en dan zullen er wel nog enkele edities volgen. Met het uitdelen van flyers in Izegem en een deel van Emelgem denk ik wel wat reclame gemaakt te hebben. Het staat ook in het Rommelmarktkrantje Oost- en Westvlaanderen en op de internetsite ‘Wat te doen’ en uiteraard op onze Facebookpagina. Op 25 mei zullen vijf vrijwilligers en seingevers de rommelmarkt in goeie banen te leiden. In de Kouterweg en in de Guido Gezellestraat is er gelegenheid om wat te drinken.”

“Ik voorzie ook een stand met hamburgers en pannenkoeken en er zullen voor de kinderen ijsjes te verkrijgen zijn. Ik kijk er wel naar uit om er op 25 mei in te vliegen, de Patersmarkt is immers omwille van de verkiezing naar 19 mei vervroegd. Dus iedereen is bij ons welkom!” (LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier