Eerste drukte aan zee in aanloop naar zonnig weekend

Aan zee is vrijdagnamiddag al de eerste drukte te zien. Zowel in Knokke-Heist als in Oostende kleurt de druktebarometer al geel, wat staat voor ‘druk’. De situatie is er momenteel beheersbaar maar volgens de politie van Knokke-Heist is het een voorbode voor een druk weekend. In verschillende andere kustgemeenten kleurt de kustbarometer lichtgroen en dus ‘gezellig’.

In Knokke was het vandaag al gezellig druk op de dijk.© MP
In Knokke was het vandaag al gezellig druk op de dijk.© MP

Aan zee wordt komend weekend heel wat volk verwacht vanwege het voorspelde mooie weer. In de aanloop naar het weekend is de eerste drukte al in verschillende kustgemeenten te zien. Zo kleurt de druktebarometer voor de kust vrijdagnamiddag geel in het centrum van Oostende en Knokke-Heist.

Beheersbaar

Volgens commissaris Gregory Desmidt van Knokke-Heist is de situatie beheersbaar. “Het gaat om een kleine zone aan de winkelstraat waar het iets drukker is. Daar is vooral veel passage dus we spreken eerder van een momentopname.” De politie merkt er wel op dat dat de drukte aan het toenemen is. Van files aan de invalswegen van Knokke-Heist is nog geen sprake. “We zien dezelfde drukte zoals we gewoon zijn in een vakantieperiode”, aldus Desmidt.

De politie van Knokke-Heist verwacht dit weekend wel extra drukte en volgt daarom alles op de voet via het cameranetwerk. Ook in het centrum van Oostende is het volgens de druktebarometer iets drukker maar ook daar is de situatie onder controle. “Het is druk maar er zijn geen problemen. We monitoren permanent”, klinkt het in Oostende.

Extra stewards

Verder kleuren zones in Nieuwpoort, Koksijde, Bredene en Blankenberge lichtgroen op de druktebarometer. Dat staat voor ‘gezellig’.

Verschillende kustgemeenten zetten dit weekend extra stewards en politie in om de drukte in goede banen te leiden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.