Eerste dag van Lockedyzetochten in Kemmel is groot succes geworden

Zaterdag werd de eerste dag van de Lockedyzetochten in Kemmel met 1500 inschrijvingen al een groot succes. Zondag kan de opkomst een nieuw record aantal deelnemers aan deze tweedaagse tocht voor mountainbikers en wielertoeristen opleveren.

De Lockedyzetochten worden dit jaar voor de 22ste keer georganiseerd. Er zijn voor mountainbikers en wielertoeristen diverse afstanden met in de finale de keuze om de Kemmelberg te bedwingen of niet. De top van de Catsberg was dit jaar voor niemand toegankelijk, de burgemeester van Berthen (N-Frankrijk) gaf daarvoor geen toelating.

“Naar verluidt zou er in het verleden bij dergelijke tochten te veel afval zijn nagelaten en zijn er ook heel wat organisatoren die zonder een officiële aanvraag in te dienen toch over de Catsberg rijden. Vervelend voor ons natuurlijk, omdat we ons al jaren wel aan de afspraken houden.” Naar verluidt worden ook andere organisaties van de Catsberg geweerd. Of toch van een deel van de Catsberg. “Tot aan de TV-mast kunnen we niet meer rijden, want dat is grondgebied Berthen, maar de aanloop naar en een groot deel van de klim is de bevoegdheid van Godewaersvelde en van die gemeente kregen we wel de toelating.”

Zondag worden de eerste deelnemers verwacht vanaf 8 uur aan eetcafé de Lockedyze in Kemmel.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.