Eerste coronaveilige evenementenlocatie dit weekend van start in Rumbeke

Redactie KW

In de Rumbeekse Louis Leynstraat hopen Bernd Ottevaere en Stefan Empis, beiden actief in de evenementensector, dit weekend van start te gaan met een voorlopige coronaproof evenementenlocatie die beantwoordt aan alle veiligheidsvoorschriften.

Industria Eventhall is een samenwerking tussen Lightshow.be en Virtualan Rent. Op een oppervlakte van ruim 4.500 m² mogen ze voorlopig tot tweehonderd mensen ontvangen maar natuurlijk hopen ze dat dit de komende weken nog uitgebreid zal worden. “Momenteel wordt daar maar de helft van gebruikt”, zegt Bernd Ottevaere van Lightshow.be. “Omdat ons materiaal toch werkloos in het magazijn staat te verkommeren, hebben we begin juni de handen in elkaar geslagen om het hoofd te bieden aan de ramp waar onze eventsector door getroffen is. Stefan en ik zijn goeie vrienden en hebben in het verleden al vaak samengewerkt. Het pand is eigendom van Verstraete maar Stefan gebruikt die hal al langer om gaming-evenementen te organiseren. In een goede twee maanden hebben we deze locatie omgebouwd tot de ideale plek om op een veilige manier evenementen te organiseren. Er is voldoende ruimte om in je eigen bubbel en met de aanwezigheid van aangepaste vip-boxen onbezorgd te genieten. Artiesten kunnen rekenen op een professioneel PA-systeem met uitgebreide lichtinstallatie. We hebben een online platform om contactloos te bestellen en een ticketsysteem met registratie, gratis wifi en een LED-wall. Alle faciliteiten zijn dus aanwezig om op korte tijd een geslaagd evenement op poten te zetten.”

Solidariteit

“Op deze manier willen we artiesten, technici en organisatoren een betaalbaar coronaproof platform aanbieden waar ze zelf ook nog iets aan kunnen verdienen.” Bernd wil er ook nog even de nadruk op leggen dat het geen permanente locatie is want in december wordt het gebouw sowieso afgebroken. “We willen onze sector de komende maanden gewoon wat perspectief bieden”, klinkt het solidair. “Van onze bevriende partner Vandaele Rental gebruiken we bijvoorbeeld een stroomgenerator waarbij ze pas huurgeld aanrekenen volgens het aantal uren dat die gebruikt wordt. Normaal is dit per dag. We hebben een faire deal met Festival Rent die nadars en lockers levert. Omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten is het dus de bedoeling om zoveel mogelijk partners uit onze sector te helpen want zonder elkaar zijn we niets.”

Bernd en Stefan zijn heel tevreden dat Stad Roeselare hieraan wil meewerken. In het tweede weekend van september staat er een driedaags gaming-evenement op het programma en aanstaande zaterdag hopen ze de Nation League-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Denemarken op groot scherm te kunnen aanbieden.” Eventhall Industria bevindt zich in de Louis Leynstraat 54, Rumbeke. Meer info via 0472 12 23 45. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier