Eerste copiloten van De Columbus bekend: Maaike Cafmeyer en Ingeborg

Wim Lybaert neemt dit voorjaar onder meer Maaike Cafmeyer en Ingeborg Sergeant mee met De Columbus. (foto VRT)
Olivier Neese

In het derde seizoen van De Columbus gaat Bruggeling Wim Lybaert op pad met twee West-Vlamingen: Maaike Cafmeyer en Ingeborg Sergeant. “We twijfelden geen seconde toen Wim ons vroeg. De Columbus is zo’n ontwapenend programma.”

Met gemiddeld meer dan één miljoen kijkers is De Columbus een van de populairste televisieprogramma’s van de afgelopen jaren. De kandidaten die met de omgebouwde schoolbus van Wim Lybaert willen meereizen, staan in rijen te drummen. Twee West-Vlamingen behoren tot de gelukkigen die in de nieuwe reeks mogen meereizen: Maaike Cafmeyer en Ingeborg Sergeant.

Beiden twijfelden geen seconde toen de vraag kwam. “De Columbus vind ik een erg ontwapenend programma”, zegt Maaike Cafmeyer. ” Het is niet te geloven dat in deze tijden zo’n poepsimpel concept toch een fantastisch en intens televisieprogramma kan opleveren.”

Straffe mens

Een ideale reisgenoot voor Wim Lybaert is iemand die hij eigenlijk nog niet zo goed kent, zegt hij zelf. Ingeborg: “Wim had ik daarvoor nog maar twee keer ontmoet: bij een dubbelinterview voor De Krant van West-Vlaanderen en een samenwerking voor een VRT-programma.” Maaike kende Wim zelfs helemaal niet. “Dat bleek ook geen enkel probleem. Hij heeft iets over zich waarmee hij heel makkelijk het ijs kan breken. En ik ben ook niet zo moeilijk. Eenmaal ik iemand vertrouw, durf ik veel prijs te geven.” Ingeborg: “Wim is een straffe mens en tv-maker die iedereen met zorg en toewijding begeleidt in zijn wereld. Dat er nog op zo’n manier tv gemaakt wordt: het geeft me hoop voor de toekomst.”

Geen agenda

Onderweg gaan zonder plan: voor Ingeborg was het aanpassen. “Geen agenda, geen vast omlijnde doelen… Het was het tegenovergestelde van mijn leven, waarin ik tegenwoordig een planning voor een jaar ver moet maken. Zalig!”

“Onderweg heb ik geleerd dat ik meer de wereld in wil gaan” – Maaike Cafmeyer

Bij Maaike Cafmeyer paste het als een handschoen. “Een vakantie met een hotel, een all-inbuffet en enkel geplande activiteiten: dat is niet voor mij. Wijk af van het pad, zo luidt mijn motto. Onderweg heb ik geleerd dat ik meer de wereld in wil gaan. Onbekend terrein verkennen. Mijn man zeilt graag en bij onze vakanties zitten we nu heel veel op het water. Vaak meer dan op het land. In de toekomst willen we dat toch wat omkeren. Onze kindjes zijn nu ook groter en vinden het ook wel tof om eens een stad te bezoeken.”

>> De Columbus zal bij het aanbreken van de lente op Eén te zien zijn

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.