Eerste Congo-chocolade van Dominique Persoone klaar

De eerste 'Virunga charity chocolate bars' zijn klaar. (foto Dominique Persoone)
Olivier Neese

De opbrengst van de de chocolade gaat onder meer naar de bescherming van bedreigde diersoorten in het Virunga-park in Congo.

De eerste ‘Virunga charity chocolate bars’ zijn klaar. Dat maakt Dominique Persoone bekend via Instagram. Onder een groot applaus van zijn Congolese personeelsleden klopte de Bruggeling de eerste repen uit de mallen.

Met zijn Congo-chocolade – die volledig gekweekt, vervaardigd en verpakt worden in een eigen fabriek in het Virunga-park van de Belgische prins Emmanuel de Merode – wil ‘s lands bekendste chocolatier zich inzetten voor de plaatselijke dieren en bevolking. De helft van de opbrengst gaat naar het beschermingsproject voor bedreigde dieren in het park. De andere helft wordt geïnvesteerd in de lokale bevolking. Ongeveer 40 Congolezen kunnen aan de slag gaan, die bovendien een eerlijk loon voor hun werk krijgen.

De Congo-chocolade wordt gemaakt van biologische cacao, rietsuiker en kokosmelkpoeder en zal vanaf april verkrijgbaar zijn in België.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.