Nu Blueberry Hill Adventure start met de bouw van een klimzaal voor lead- en speedklimmen en boulderen in Zwevegem, werd er ook uitgekeken om een vestiging in Kortrijk te behouden. "In Zwevegem zullen we met lead, boulder en speed de drie disciplines van het sportklimmen aanbieden", vertelt zaakvoerder Koen Demuynck. "We hopen er Transfo Climbing te openen in 2021."

600 vierkante meter klimoppervlakte

Bijkomend aan het project op Transfo in Zwevegem keken de mensen van de klimzaal ook uit om een vestiging in Kortrijk te behouden. Op commercieel centrum Pottelberg wordt in januari de eerste boulderzaal van West-Vlaanderen geopend onder de naam Black Box Boulder. Bij het boulderen wordt op maximum 4,5 meter hoogte geklommen. "Het is de snelst groeiende discipline binnen het sportklimmen", aldus Koen.

"Commercieel centrum Pottelberg is een vlot bereikbare locatie met 1.200 gratis parkeerplaatsen, een toplocatie dus! We kunnen er boulderwedstrijden op het hoogste niveau organiseren. In het pand van 30 op 30 meter zal de klimoppervlakte meer dan 600 vierkante meter bedragen. Er zal plaats zijn voor zowel eenvoudige routes voor beginnende klimmers als voor routes voor gevorderden."

Sportkampen

Er komt ook een brasserie met een terras en een winkel waar klimmateriaal kan gekocht en gehuurd worden. Jan De Smit uit Lokeren, nationaal routebouwer en ervaren trainer in Gent en de Noord-Europese Nathalie Bell die ook training geeft in Gent en routebouwer is in het wedstrijdcircuit stappen met Koen mee in dit privaat project. "We kijken eventueel ook met eigenaar Despriet om samen te werken met partners op het commercieel centrum voor het uitwerken van sportkampen. Vanaf september volgend jaar komt er ook een extra jeugdwerking in de nieuwe boulderzaal, die de eerste in West-Vlaanderen is."

(EDB)

Nu Blueberry Hill Adventure start met de bouw van een klimzaal voor lead- en speedklimmen en boulderen in Zwevegem, werd er ook uitgekeken om een vestiging in Kortrijk te behouden. "In Zwevegem zullen we met lead, boulder en speed de drie disciplines van het sportklimmen aanbieden", vertelt zaakvoerder Koen Demuynck. "We hopen er Transfo Climbing te openen in 2021."Bijkomend aan het project op Transfo in Zwevegem keken de mensen van de klimzaal ook uit om een vestiging in Kortrijk te behouden. Op commercieel centrum Pottelberg wordt in januari de eerste boulderzaal van West-Vlaanderen geopend onder de naam Black Box Boulder. Bij het boulderen wordt op maximum 4,5 meter hoogte geklommen. "Het is de snelst groeiende discipline binnen het sportklimmen", aldus Koen. "Commercieel centrum Pottelberg is een vlot bereikbare locatie met 1.200 gratis parkeerplaatsen, een toplocatie dus! We kunnen er boulderwedstrijden op het hoogste niveau organiseren. In het pand van 30 op 30 meter zal de klimoppervlakte meer dan 600 vierkante meter bedragen. Er zal plaats zijn voor zowel eenvoudige routes voor beginnende klimmers als voor routes voor gevorderden." Er komt ook een brasserie met een terras en een winkel waar klimmateriaal kan gekocht en gehuurd worden. Jan De Smit uit Lokeren, nationaal routebouwer en ervaren trainer in Gent en de Noord-Europese Nathalie Bell die ook training geeft in Gent en routebouwer is in het wedstrijdcircuit stappen met Koen mee in dit privaat project. "We kijken eventueel ook met eigenaar Despriet om samen te werken met partners op het commercieel centrum voor het uitwerken van sportkampen. Vanaf september volgend jaar komt er ook een extra jeugdwerking in de nieuwe boulderzaal, die de eerste in West-Vlaanderen is."(EDB)