Eerste Bocage Beach in Oeselgem pakt meteen groots uit: “Graag jaarlijks organiseren”

Bernard en Vincent Locquet zijn de drijvende krachten achter Bocage Beach. © BB
Redactie KW

Op zaterdag 6 juli organiseert vzw Team Bocage voor het eerst het minifestival Bocage Beach aan de Vaerestraat in Oeselgem. Er komen verschillende bekende dj’s spelen en er wordt een heus festivaldorp voorzien. De organisatoren mikken dan ook niet alleen op heel wat bezoekers uit eigen streek, maar ook van verderop.

De organisatie van Bocage Beach is in handen van Bernard Locquet en zijn zoon Vincent (23). Bernard (50) is getrouwd met Monica Wolfcarius en de vader van Phaedra, Alexandra en Vincent, die farmaceutische wetenschappen studeert aan de KU Leuven. Zowel Bernard als Vincent houden ervan om evenementen te organiseren en zetten dan ook maar wat graag hun schouders onder Bocage Beach. Zij zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en de ambitie is om dit grootse evenement jaarlijks te organiseren.

Minifestival

Begin dit jaar richtten ze de vzw Team Bocage op. Met die vzw willen ze de paardenmanege op een kwaliteitsvolle en professionele manier runnen en tegelijkertijd de prijzen voor iedereen betaalbaar houden. “De vzw werkt met professionele trainers en we zouden dat graag zo houden”, vertelt Bernard, die de Stal Bocage al een tiental jaar runt.

Zo’n tien jaar geleden vormde Bernard Locquet zijn klassiek boerenbedrijf om tot een paardenmanege en privéstal. Het idee ontstond toen zijn beide dochters een grote voorliefde voor paarden bleken te hebben. Hij kocht enkele paarden en legde een piste aan om zijn dochters te plezieren. “Zelf rijd ik niet te paard. Ik probeerde het ooit eens, maar dat liep niet zo goed af”, lacht Bernard. “Omdat we hier ook veel jong volk over de vloer krijgen, is het idee ontstaan om een beachfestival te organiseren.”

Omdat we veel jong volk over de vloer krijgen, ontstond het idee voor een beachfestival

Bocage Beach is een groots opgezet minifestival. Er komen verschillende bekende dj’s langs onder wie Omdat het kan soundsystem ft. Average Bob, Double Trouble, Djotty, DJ Illysium, DJ Simon Vancoillie en Mighty B ft. Emplyerz. Er wordt ook een festivaldorp opgetrokken met onder meer een cocktailbar, grote barbecue, aparte hoek met loungezetels, gratis camping voor bezoekers die van verderop komen… “Tussen 21 en 22 uur is er ook een happy hour. Voor een ticket voor Bocage Beach betaal je 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de deur”, vertelt Vincent.

Professionele leerkrachten

“Naast de fuif worden er ook heel wat andere activiteiten georganiseerd door vzw Team Bocage”, vervolgt Vincent. In Stal Bocage in de Oeselgemse Vaerestraat komen elke week ruim 200 mensen over de vloer. Wekelijks worden hier oefensessies georganiseerd voor kinderen met hun pony’s of paarden. De kinderen kunnen er op een aangename en ontspannende manier groepsdressuur of jumping leren onder de deskundige leiding van professionele leerkrachten. Er worden ook af en toe wedstrijden georganiseerd. Kinderen van 6 tot 16 jaar, die over een pony of paard kunnen beschikken en lid zijn van een club, mogen daaraan deelnemen. Op de eventbijeenkomsten primeert de familiale sfeer en daarbij worden ook zoveel mogelijk de ouders betrokken”, zegt Vincent.

Bernard en zijn zoon verhuren eveneens boxen en individuele weides voor paarden. De Stal Bocage, gelegen vlakbij een paardenroute en de Leie, biedt het nodige voor zowel de wedstrijd- als de recreatieve ruiter. Ze beschikken over twee binnenpistes, een buitenpiste, longeerpiste, stapmolen, solarium en er is ook een cafetaria met terras.

Info: Stal Bocage, Vaerestraat 45 in Oeselgem, 0476 51 23 60, www.bocage1820.be

(Kurt Beke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier