Eerste Blauwe Poort buurtpicknick in Kortrijk is groot succes

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Buurtcomité De Blauwe Poort bestaat nog maar sinds begin dit jaar. De buurtpicknick is hun tweede wapenfeit. Een honderdtal buurtbewoners – vooral jonge koppels met kinderen – kwam langs.

Hanne, Darline, Stefanie en Annelies blikken tevreden terug op hun buurtpicknick. “De vraag kwam eigenlijk vanuit de bewoners zelf”, weet Hanne te vertellen. “Tijdens onze nieuwjaarsreceptie aan het begin van het jaar hadden we vragenlijsten laten rond gaan. Mensen konden aanduiden wat ze hier graag zagen gebeuren. Een picknick stond met stip op een. Wij vonden dat een fantastisch idee en zijn heel tevreden met de opkomst. Er kwamen meer mensen langs dan verwacht“, besluit ze.

Deelnemers konden ervoor kiezen om vooraf een picknick te bestellen of om er zelf een mee te brengen. Op die manier bleef het voor iedereen haalbaar. De picknick werd bereid door de lokale handelaars van het Halenplein en aperitiefhapjes werden gratis voorzien. Café Korba zorgde met een mobiele bar voor verfrissing. Het ballonenvouwen en de glittertattoos vielen bij de aanwezige kinderen heel erg in de smaak. Verschillende volksspelen hielden ook de volwassenen bezig.

Het evenement wordt volgend jaar wellicht herhaald.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier