Eerste bewoners verhuizen in juni naar nieuw woon-zorgcentrum

In fase 1 van de nieuwbouw komen 72 nieuwe kamers.© JS
In fase 1 van de nieuwbouw komen 72 nieuwe kamers.© JS
Redactie KW

De eerste fase van de nieuwbouw van het Moorsleedse woon-zorgcentrum Maria Middelares is zo goed als af. Het merendeel van de bewoners verhuist in juni van het oude gedeelte naar de tweeënzeventig nieuwbouwkamers.

In 2022 wil het woon-zorgcentrum starten met de bouw van de tweede fase. Het voorbije tweeënhalf jaar werd er volop gebouwd nabij het huidige woon-zorgcentrum. De tweeënzeventig nieuwe kamers en ruime leefruimtes op de vier niveaus zijn bijna af.

“Na de verhuis komen we even op adem om dan in 2022 te starten met de bouw van een tweede nieuw gedeelte. Daarvoor wordt het grootste deel van het huidige woonzorgcentrum gesloopt”, aldus directeur Johan Scharlaken.

De tweede nieuwbouw biedt plaats voor een veertigtal bewoners en de administratie van het woon-zorgcentrum. Het toekomstige gebouw krijgt ook enkele speciale uitgeruste kamers voor personen met obesitas. In een derde en laatste fase wordt een laatste gedeelte van het huidige woon-zorgcentrum afgebroken en wordt er aan de voorzijde van Maria Middelares een ruime parking aangelegd. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier