Eerste besmettingen in WZC St.-Medard sinds begin coranacrisis

Woon-zorgcentrum St. Medard in Wijtschate werd heel lang gespaard van coronabesmettingen. Maar zaterdagmorgen liep het bericht binnen dat er acht personeelsleden en acht bewoners positief testten op het coronavirus.

© EF

“Met de bereidwillige hulp van de technische dienst van de gemeente en de hele ploeg van het WZC werd die voormiddag nog de cohorte-afdeling ingericht en opgestart. Deze bevindt zich in de cafetaria van het WZC. Alle besmette bewoners werden naar daar overgebracht in isolatie van de rest van het WZC. Van alle overgebrachte bewoners heeft niemand ziektesymptomen, momenteel kunnen ze allemaal verder in het WZC verblijven,” zegt burgemeester Marc Lewyllie.

Dankzij de voorzichtige aanpak en de goede zorgen van medewerkers, bewoners, vrijwilligers en bezoekers kon het coronavirus heel lang buiten de muren van het WZC gehouden worden. Vorige week was er echter een vermoedelijk geval bij een van onze bewoners. Naar aanleiding daarvan werd het voltallige personeel en alle bewoners vorige week woensdag getest met zaterdag dan het cijfer van het aantal besmette personen: 16.

Alle bezoek verboden

“Omdat de resultaten van de test zolang op zich lieten wachten, zullen we vandaag, maandag, opnieuw alle personeel en bewoners laten testen, om zeker te zijn dat er ondertussen geen extra besmettingen plaatsvonden,” aldus nog de burgemeester. “Na het eerste vermoedelijke geval hebben we meteen alle bezoek stopgezet, en dat houden we aan tot de situatie verbetert. Samen met de directeur wil ik hierbij nog eens mijn dank uiten aan alle personeelsleden die zich alweer tot het uiterste ingezet hebben om deze situatie goed op te volgen. We duimen dan ook op een spoedig herstel van de getroffen bewoners en medewerkers.”

Alle contactpersonen van de bewoners van het WZC werden dit weekend reeds op de hoogte gebracht van de situatie. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.