Eerste Belgisch kampioenschap City Escape in 24 steden

© TVK
Tom Vandenabeele

Een Belgisch kampioenschap City Escape in eigen stad spelen. Het is wellicht een droom van velen maar wie die droom wil laten uitkomen kan zondag deelnemen aan het eerste BK ooit dat plaatsvindt in 24 steden verspreid over België.

“Het wordt als het ware een thuismatch voor heel wat deelnemers want wie kent er nu zijn eigen stad het beste?”, verduidelijken de organisatoren ons. Meer dan 1.000 gegadigden zullen hun stad vertegenwoordigen en strijden voor mooie prijzen. Als hoofdprijs kan men een trip naar Boedapest winnen.

“Vanuit onze organisatie willen we vooral de markt van Escape Rooms warm houden en ervoor zorgen dat iedereen zich veilig genoeg voelt om opnieuw een spel te spelen. Het is een droom van ons die werkelijkheid geworden is”, weet Kiani Hallumiez (31) uit Oostende ons te vertellen. Wie deel wil nemen aan het spel moet een bubbel vormen met vier personen. Daarna volgt er een verhaallijn die gevolgd moet worden met heel wat raadsels en denkoefeningen.

Een unieke escape ervaring waarbij de deelnemers het tegen elkaar kunnen opnemen binnen het comfort van hun eigen stad! Kiani Hallumiez

Bende van Belgica

“De deelnemers krijgen 2 uur de tijd om 20 bendeleden virtueel te bevrijden en zo snel mogelijk te ontsnappen uit hun eigen stad. Maar om dat te doen moeten er natuurlijk heel veel verschillende raadsels opgelost worden. Wie het meeste punten verzamelt binnen de 2 uur, over alle steden heen, wordt uiteindelijk Belgisch escape kampioen”, weten de organisatoren ons te vertellen.

Naast Kortrijk zijn ook Ieper, Roeselare, Oostende en Brugge deelnemende partijen voor dit BK als West-Vlaamse steden. “Mensen zullen echt in hun stad op ontdekking moeten gaan. Door de unieke integratie zullen teams nooit fysiek met elkaar in contact moeten komen en verloopt alles virtueel. Het is echt wel de bedoeling dat deelnemers in de stadskern aan de slag gaan met het spel”, verduidelijkt Ilian Schokkaert (29) ons. “Dit in combinatie met de autoloze zondag die zal plaatsvinden zijn we ervan overtuigd dat het concept naar meer zal lonken. Deze combinatie zorgt voor een unieke ervaring binnenin een stadskern waar jij, de puzzelaar, heer en meester over de baan bent!”

Meer informatie op www.bk-cityescape.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier