Eerste 600 van de 100.000 extra bomen in Roeselare uitgedeeld

Foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het was gezellig druk zaterdagmiddag op De Munt in hartje Roeselare : maar liefst 600 stadsgenoten kwamen er een gratis boompje afhalen binnen het kader van de actie ‘Meer bomen in Roeselare’.

De actie ging uit van de burgervereniging ‘Meer Bomen In Roeselare’, die hiervoor de steun kreeg van het stadsbestuur, dat de bomen betaalt. Het voorbije jaar wist Meer Bomen in Roeselare toch al enkele keren het verschil te maken. “Een eerste, voorzichtige, oproep om de Roeselarenaar bomen te laten aanplanten, zorgde voor een twintigtal foto’s op onze Facebookgroep”, zegt David Demets, een van dé bezielers van de Roeselaarse bomengroep. “Het deed ons naar meer verlangen en daarom hebben we nu deze liefdesbomenactie in het leven geroepen. Iedereen die dat wilde, kon tot en met Valentijnsdag gratis een boom een beuk, linde, een fruitboom, zomereik, els… bestellen en die vandaag in onze chalet d’amour op De Munt komen afhalen. De de actie was overigens zo’n groot succes dat we op voorhand al uitverkocht waren.

Namens het stadsbestuur waren burgemeester Kris Declercq en klimaatschepen Michèle Hostekint aanwezig. De stad verleent maar al te graag zijn medewerking, want meer bomen in de stad is sowieso een prioriteit voor de nieuwe bestuursploeg. Die wil in de komende zes jaar maar liefst 100.000 nieuwe bomen zien groeien in Roeselare. Het grootste deel daarvan zal aangeplant worden in het stadsrandbos.

Dit voorjaar wil David Demets met zijn burgerplatform ook een fietstocht door Roeselare uitstippelen en onderweg de meest grijze plekken van de stad in beeld brengen. “Die lijst zullen we dan later aan de stad overhandigen, met de vraag om daar een groene invulling te voorzien. Iedereen heeft de mond vol over het klimaat, wij willen ook effectief een verschil betekenen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier