Eerst brunchen in het park en dan feesten op Het Plein

Isabelle, Anne, Lien en Katrijn. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Vandaag was D-Day voor Pub in a Park. Na een barslechte week op vlak van weersvoorspelling was het vingers kruisen voor een glimp aan zonnestralen tussen de bomen op Het Plein. Het gratis festival opende omstreeks 11 uur zijn deuren en laat bezoekers genieten van diverse artiesten die live muziek brengen onder begeleiding van de Funkzone Brothers. Openen gebeurt echter met een heerlijk uitgebreide brunch onder de bomenlaan.

“Na een succesvolle eerste editie van de brunch vorig jaar met 240 inschrijvingen hebben we ook dit jaar weer de deuren open gezet voor een brunch. In 48 uur tijd waren alle 350 beschikbare plaatsen de deur uit. De brunch organiseren we in samenwerking met Vesper en heel wat andere lokale handelaars uit de buurt. De Scouts staat in voor de bediening” verwoordt organisator Philip Polfliet van Content Events het.

Sinds een aantal maanden is ook café Plein actief gevestigd op diezelfde site waar het evenement vandaag plaatsvind. “We zorgen voor een nauwe samenwerking en een kruisbestuiving met de uitbaters. We hebben daarvoor ook diverse malen samen overlegd want de communicatie vinden we heel belangrijk. Daarnaast voorziet Stad Kortrijk ook in de logistieke ondersteuning voor dit evenement.” Besluit de organisatie nog.

Bomen tegen de regen

De grootste bekommernis van de aanwezigen was wellicht nog de mogelijke regen. Op Social media liepen al heel wat vragen binnen over hoe men dit ging aanpakken maar tot op heden werd men gespaard van de regen. “We hebben de brunch volledig overdekt gemaakt en ervoor gezorgd dat ook de bomenlaan heel wat beschutting kan bieden. We eten in de natuur dus de natuur beschermt ons ook” alsnog Philip.

Net buiten de tenten vinden we een vriendengroep terug afkomstig uit Kortrijk, Geluwe en Menen. “We wonen op de rand van Kortrijk zullen we maar zeggen. Vorig jaar hebben we enkel pub in a park bezocht maar door het mooie weer van afgelopen jaar wilden we ook de brunch doen. Jammer dat de zon nog wegblijft maar we blijven tot in de vroege uurtjes genieten vandaag” besluit Anne.

Eerst brunchen in het park en dan feesten op Het Plein
© (Foto TV)

Ook de familie van Eef was er als de kippen bij. “Eef is altijd al de snelste beslisser van de familie geweest”, verwoordt de papa het. “We waren hier vorig jaar en het was super fijn. Van zodra ik wist dat het opnieuw doorging, heb ik iedereen opgetrommeld en ons ingeschreven. Het is leuk en gezellig en plezanter dan in een hotel. Uiteraard blijven we ook voor het andere evenement ‘Pub in het park’. Een einduur hebben we niet”, lacht ze.

Pub In A Park sluit vandaag de deuren om 23 uur. Wie niet aanwezig kon zijn op de brunch kan genieten van diverse foodtrucks en drankstandjes die opgesteld staan langs het terrein. Er is slechts 1 voorwaarde en dat is genieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier