Eernegemse comedian Jarno Boone lanceert eerste single

Comedian Jarno Boone brengt een popnummer uit dat een breed publiek moet aanspreken. © GF
Redactie KW

Comedian en publieksopwarmer Jarno Boone wil de muziekwereld bestormen. De 25-jarige Eernegemnaar brengt met ‘I Wish We Could Go Back’ zijn allereerste single uit. “De enige manier om nu mensen te bereiken, is muziek maken. Zelfs het coronavirus kan dat niet tegenhouden.”

Het plan van Jarno Boone voor dit jaar was duidelijk: eerst een bijzonder druk voorjaar en zomer als publieksopwarmer bij VTM en Vier en vanaf het najaar het land doorkruisen met zijn nieuwe comedyshow. De try-outs waren in een mum uitverkocht en kregen telkens lovende reacties. Maar toen kwam het coronavirus …

Ik viel letterlijk terug op niets“, vertelt Jarno. “Alle tv-opnames lagen stil of werkten zonder publiek en al mijn optredens en presentatieopdrachten werden geannuleerd. Het enige wat me restte, was comedy schrijven. Maar wanneer zal ik weer kunnen optreden?”

“En als de mensen weer tickets kopen, zullen ze dat dan niet eerder doen voor een Jens Dendoncker dan voor een komiek waar ze nog nooit van gehoord hebben? De enige manier om nog mensen te bereiken – mijn levensdoel – is muziek maken. Niets of niemand kan je tegenhouden om liedjes te maken en die te verspreiden. Zelfs het coronavirus niet.”

Popnummer

Dit mondt nu uit in een eigen Engelstalig popnummer: ‘I Wish We Could Go Back’. “Het nummer heb ik geschreven voor er sprake was van corona. Tijdens de heel lange en drukke werkdagen als publieksopwarmer dacht ik: ik heb geen tijd meer om nog eens als een student onverantwoord op café te gaan en veel te veel te drinken. Ik werd nostalgisch over de zorgeloze periode als kind.”

“Maar door de coronacrisis kregen de titel en het nummer een heel extra dimensie. Velen zullen zich in de tekst herkennen en terug willen naar de periode voor het virus. Het is een echt popnummer geworden, voor een heel breed publiek. Ik zocht immers naar een balans met mijn imago als publieksopwarmer bij VTM. Ik wil een kruisbestuiving tussen beide en geen twee verschillende projecten en doelgroepen”, legt hij uit.

Start muziekcarrière

Jarno Boone legde zich enkele jaren geleden toe op Engelstalige rap. Toen zijn moeder door borstkanker getroffen werd, schreef hij een pakkend rapnummer en plaatste dat op YouTube. Heel snel ging het de digitale wereld rond. Enkele jaren later startte hij met kompaan Thibaut Vandeputte het Nederlandstalige rapduo BLND!N, met wie hij de oorwurm ‘Wifi Code’ de wereld in stuurde. Het Nederlands lag me niet, merkte ik snel.

Dit nummer zie ik als dé start van mijn muziekcarrière. Vroeger modderde ik maar wat aan, had niet de juiste middelen en kende niet de juiste mensen, maar dat veranderde toen ik producer Brunel Wekho leerde kennen. Hij coacht en pusht me tot het uiterste.”

“Soms stap ik om 15 uur zijn studio binnen en kom ik er pas ‘s morgens om 5 uur bekaf uit. Omdat we in deze coronatijden het nummer bij geen enkel label konden presenteren, besloten we om het samen uit te brengen. We geloven er zó hard in.”

Info: ‘I Wish We Could Go Back’ is vanaf nu te vinden op alle kanalen zoals Spotify en iTunes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier