Zo worden in Eernegem verschillende solidariteitsacties gestart. Een groepje van een tiental enthousiaste jongeren heeft van de nood een deugd gemaakt. Zij willen in hun vrije tijd kwetsbare personen of ouderen in nood een handje helpen. Zo kunnen ze boodschappen gaan doen, wandelen met de hond of de krant gaan halen. "Mensen die hulp kunnen gebruiken, geven een seintje op 0468/11.12.76 of mailen naar eernegemhelpt@hotmail.com", zegt mede-initiatiefnemer Ward Pattyn. "We bekijken of het voor ons veilig is en wij verdelen dan onder elkaar wie wat doet."

Corona-noodlijn

Je kan ook op de noodlijn van gemeente Ichtegem terecht voor alle vragen, opmerkingen of meldingen rond het corona-virus, bel daarvoor 059 34 11 23. Ook met alle (zorg)hulpvragen kan je daar terecht. De noodlijn wordt elke werkdag bemand van 8.30 tot 17 uur. (RI)

Voor meer corona-updates bezoek je best ook www.ichtegem.be en de Facebookpagina van Gemeente Ichtegem.

Zo worden in Eernegem verschillende solidariteitsacties gestart. Een groepje van een tiental enthousiaste jongeren heeft van de nood een deugd gemaakt. Zij willen in hun vrije tijd kwetsbare personen of ouderen in nood een handje helpen. Zo kunnen ze boodschappen gaan doen, wandelen met de hond of de krant gaan halen. "Mensen die hulp kunnen gebruiken, geven een seintje op 0468/11.12.76 of mailen naar eernegemhelpt@hotmail.com", zegt mede-initiatiefnemer Ward Pattyn. "We bekijken of het voor ons veilig is en wij verdelen dan onder elkaar wie wat doet."Je kan ook op de noodlijn van gemeente Ichtegem terecht voor alle vragen, opmerkingen of meldingen rond het corona-virus, bel daarvoor 059 34 11 23. Ook met alle (zorg)hulpvragen kan je daar terecht. De noodlijn wordt elke werkdag bemand van 8.30 tot 17 uur. (RI)