Eerder succes bleek niet geldig als wereldrecord en dus draagt Sebastien nog maar eens 40 wijnglazen in één hand

Olaf Verhaeghe

De 31-jarige ober Sebastien Maes heeft woensdagmiddag zijn technisch hoogstandje met 40 wijnglazen in één hand nog eens overgedaan. De reden? Zijn eerder succesvolle pogingen worden niet erkend als officieel wereldrecord omdat hij geen twee meter wandelde met alle glazen. Dat lukte vanmiddag wel, zijn grote vreugde.

Herinnert u zich Avelgemnaar Sebastien Maes nog, de 31-jarige ober van de Kortrijkse brasserie St. Medard? In november vorig jaar slaagde hij er na enkele pogingen in om maar liefst 40 wijnglazen op één hand te stapelen . Een stuntje, om zijn vrienden en collega’s in de horeca een hart onder de riem te steken. Die 40 glazen waren goed voor een wereldrecord, althans dat dachten Sebastien en zijn entourage.

Groot was dan ook de teleurstelling toen bleek dat voor een officieel record in het Guinness Book of Records hij met die glazen in één hand ook nog eens minstens twee meter moets wandelen én alle glazen daarna weer netjes afzetten. Woensdagmiddag 27 januari achtte Sebastien zijn echt moment de gloire dan eindelijk gekomen. Opnieuw in St. Medard, opnieuw met 40 glazen in één hand maar dit keer wel volgens alle noodzakelijke regels.

En of hij erin slaagde. In een recordtijd van 7 minuten en 38 seconden stapelde Sebastien de glazen, wandelde hij tot aan het einde van de toog om ze daar weer één voor één van zijn ene hand af te halen. Alles gebeurde onder toeziend oog van officiële getuigen Andy Vermaut, Hakim Aderdour van de Stad Kortrijk, agenten Christophe Verhulst en Kathy Ostyn en fotograaf Tony Decruyenaere. Sebastien en zijn team zullen de nieuwe prestatie nu laten verifiëren door het Guinness Book of Records.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.