https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerbetoon voor Marcel Jaspaert

Aan het monument werd een krans neergelegd door burgemeester Alice Leeuwerck in aanwezigheid van familie van de gesneuvelde en vaderlandse verenigingen. © (Foto ZB)
Redactie KW

Gisteren greep aan het monument der gesneuvelden te Ploegsteert een eerbetoon plaats aan Marcel Jaspaert die diende in de Koreaanse oorlog in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

De toen twintigjarige jongeling ging als vrijwilliger dienen voor de westerse mogendheden. Hij werd door de vijand gedood op 8 augustus 1953 en werd postuum vereremerkt met tal van eretekens.

Met de plechtigheid van gisteren aan het monument der gesneuvelden op de Place de Rabecque werd met de vaderlandse verenigingen en vlaggendragers hulde betoond voor zijn moed. Na deze plechtigheid ging men nog de Belgische driekleur onthullen op het graf van de begraafplaats onder de tonen van de Last Post.

De plechtigheden gingen door in aanwezigheid van kleinkinderen en achterkleinkinderen van de gesneuvelde militair in dienst, een afvaardiging van het gemeentebestuur, bewoners en vaderlandse verenigingen. (ZB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.