Eerbetoon aan Bertje Vermeire met champagnecapsules: “Vijftig jaar geleden eerste wereldtitel bij veldrijders”

Marnix Genbrugge, Robert (Bertje) Vermeire en Hans Vanryckeghem hebben Bertje Vermeire even in de belangstelling gebracht.© RB
Marnix Genbrugge, Robert (Bertje) Vermeire en Hans Vanryckeghem hebben Bertje Vermeire even in de belangstelling gebracht.© RB
Redactie KW

De naam Bertje Vermeire (76) klinkt als een klok, niet alleen bij veldrijders, maar ook bij het groot publiek. Het is ondertussen al 50 jaar geleden dat hij zijn eerste wereldtitel behaalde. Daarna zouden er nog enkele titels volgen. Marnix Genbrugge en Hans Vanryckeghem, supporters van het eerste uur, wilden Bertje Vermeire nog eens in de belangstelling brengen.

Ze wilden dat niet zomaar doen, maar door het uitgeven van vier champagnecapsules. “Drie van deze capsules worden op fles uitgebracht en de vierde capsule wordt er gratis bijgeleverd”, aldus Marnix Genbrugge. “Uiteraard werden er enkele gratis flessen aan Bertje overhandigd voor zijn destijds geleverde prestaties”.

“Nog even herinneren dat Bertje Vermeire bij de ploeg Reigerlo Beernem reed en maar liefst vijf keer wereldkampioen en acht keer Belgisch kampioen bij de amateurs werd.”

Erelid Reigerlo Beernem

“Op zijn 35ste werd hij noodgedwongen prof omdat een toenmalig reglement van de wielerbond renners verplichtte om op die leeftijd te kiezen voor het rijden bij de profs of de veteranen. Ook op latere leeftijd behaalde Bertje nog prachtige resultaten zoals vijfmaal een tweede plaats na Roland Liboton op het Belgisch kampioenschap. Bertje Vermeire reed tot zijn 42ste en won meer dan 200 cyclocrossen”, aldus Marnix Genbrugge.

Mooi boek

Bertje Vermeire was opgezet met deze belangstelling. “Het doet me goed nog eens in de belangstelling te komen, maar eigenlijk hoeft het voor mij niet. Ik ben erelid van Reigerlo Beernem en coach nog wat jongeren. Eind september 2013 verscheen er een mooi boek over mijn prestaties van de hand van auteur Stefaan Van Laere, waarvoor ik hem heel dankbaar ben”, zegt Bertje Vermeire.

Iedereen die interesse koestert voor deze champagne met de capsule op de flessen van Champagne Fournier Thierry kan zich wenden tot Marnix Genbrugge 0477 21 72 93 of Hans Vanryckeghem 0476 32 31 75 of via de Facebook van beiden.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten