Eenrichtingsverkeer wordt uitgetest in Sperredreef in Dadizele

José Debo en kleindochter Linontine duivenmalkers zijn enthousiast over de maatregel © Jan Stragier
Redactie KW

Vanaf 16 november kun je in de Sperredreef nog maar in een richting rijden. Het is een test, maar de bewoners juichen de beslissing al toe. Onder andere duivenmelker José Debo is blij. “Het is hier niet de ideale plaats voor mijn duiven, maar het zal nu toch wat rustiger worden.”

Het Moorsleedse gemeentebestuur wil op vraag van verschillende bewoners en bij wijze van proef eenrichtingsverkeer invoeren in de Sperredreef tussen de Remi Dewittestraat en het kruispunt met de Dennenlaan. Er liggen ook plannen op tafel om in de Remi Dewittestraat en in de Sperredreef een fietsstraat in te richten. Vanaf 16 november tot eind dit jaar wordt het eenrichtingsverkeer in de Sperredreef getest.

Duiventillen

Onder andere duivenmelker José Debo (68), die op de hoek van de Kernemelkstraat en de Sperredreef woont, is voorstander van de verandering. Hij woont samen met zijn vrouw een viertal jaar in Dadizele. Achter zijn woning heeft hij, op enkele meters van de Sperredreef, een duiventil staan. “Ik speel al vijftig jaar met de duiven. Ik besef maar al te goed dat dit niet de beste plaats is om mijn duifjes te houden, maar het is een hobby die ik met hart en ziel beoefen.” Inmiddels gaf José die duivenmicrobe al door aan kleindochter Linnontine Ombecq (12) die met haar ouders aan de overkant van de straat woont. Grootvader en kleindochter zijn blij dat het vanaf 16 november een stuk rustiger wordt langs de Sperredreef. “Voor onze duiven is dat natuurlijk een meevaller. De voorbije jaren hebben ze zich een beetje aangepast aan de omgeving, maar rust zal ze goed doen.”

Autospiegels

Ook iets verderop in de Sperredreef kijken bewoners hoopvol uit naar de proefopstelling. “Wanneer auto’s elkaar nu kruisen, ontstaan er problemen. Er wordt op het voetpad gereden en er zijn ook al verschillende autospiegels gesneuveld. Ook voor de fietsers is het hier nu echt niet veilig”, zegt een buurvrouw. Het gemeentebestuur benadrukt dat de proefopstelling grondig geëvalueerd zal worden. “Of de fietsstraat en het eenrichtingsverkeer permanent worden, staat nog niet vast. We willen eerst luisteren naar de reacties van de buurtbewoners”, zegt schepen van Mobiliteit Jurgen Deceuninck (STERK). (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier