Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele toont het goede voorbeeld. © foto WK
Redactie KW

In de straten van de gemeente De Haan geldt voortaan eenrichtingsverkeer voor voetgangers.

“Als iedereen altijd rechts loopt, lopen mensen niet door elkaar en is het makkelijker om anderhalve meter afstand te bewaren. In onze winkelstraten – de Kerkstraat in Wenduine en de Stationsstraat in De Haan – wordt dat ook aangegeven met pijlen”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Voor winkels waar vaak rijen staan, houdt de gemeente een parkeerplaats vrij en komen er borden. Ook op de dijken wordt een circulatieplan uitgetekend. “Dit zal in werking treden zodra de drukte daar toeneemt. Voor het strand worden nog extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de mensen een veilige afstand bewaren”, aldus Vandaele.

Verdeling van mondmaskers

Intussen werden in De Haan ook ruim 60.000 mondmaskers verdeeld. Iedereen boven de twaalf jaar kreeg er vijf. De maskers werden verpakt, geadresseerd en rondgebracht door personeelsleden van de gemeente, bijgestaan door enkele vrijwilligers.

“We hebben ze op het juiste moment besteld. Nadat de tekorten in de zorgsector weggewerkt waren, maar wel nog vóór de grote warenhuisketens hun bestellingen plaatsten. En ze kwamen perfect op tijd, nu je een mondmaskertje nodig hebt op het openbaar vervoer. Ze zijn bovendien ook nuttig op plaatsen waar het druk is, zeker nu maandag de winkels weer opengaan”, aldus nog burgemeester Wilfried Vandaele.

(WK/ foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier