Eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan mogelijks laatste keer ingevoerd

© WK
© WK
Redactie KW

Sinds 1 juli is het éénrichtingsverkeer in de De Smet de Naeyerlaan opnieuw van toepassing in Blankenberge. Naar aanleiding van de heraanleg van de Grote Markt, waren er vooruitzichten dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn.

Door de tramhalte aan het Leopoldpark te verleggen naar de Grote Markt zou het éénrichtingsverkeer, dat nu vooral de doorstroming in de De Smet de Naeyerlaan ten goede komt, niet meer nodig zijn.

“Het gemotoriseerd verkeer zou dan immers opgehouden worden terwijl de tram zijn halte maakt, waardoor een vrije baan gecreëerd zou worden voor de tram. Maar door de beslissing van de gemeenteraad, waar het dossier van de heraanleg Grote Markt onvoldoende steun vond, staat die oplossing nu onder druk”, zegt schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V), die desondanks op een oplossing blijft hopen.

“Camerabeelden hebben nu aangetoond dat de riolering in het gedeelte van de De Smet de Naeyerlaan tussen de Paravang en de Leopoldstraat vernieuwd zou moeten worden. Ik hoop dan ook voldoende overeenstemming te vinden binnen de gemeenteraad om de heraanleg van die zone te kunnen realiseren met veiligere fietspaden, meer groenaccenten én daaraan gekoppeld ook de verschuiving van de tramhalte naar het Conscienceplein. Daarmee kunnen we dan hopelijk ook het éénrichtingsverkeer in de De Smet de Naeyerlaan achter ons laten”, aldus Buysschaert.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier