Eenmalig magazine Harel brengt verhalen van ondernemers

Deze week valt een eenmalige editie in de bus van ‘Harel’. Harel is een initiatief van het Handelscomité Harelbeke, dat na het bonnenboekje uitpakt met een actie ter ondersteuning van de lokale handel en horeca in de stad.

© LOO

Harel is een magazine waaraan 26 handels- en horecazaken deelnemen en dat het verhaal van de ondernemer achter de zaak belicht. Het gaat niet over een reclameboekje waarin de producten van de zaak worden opgesomd, maar om de geschiedenis van de zaak en de motivatie van de ondernemer.

“Waarom hij of zij elke dag opnieuw klaarstaat voor de klanten. Waarom er voor Harelbeke werd gekozen. Met het magazine tonen we aan dat we een heel breed aanbod hebben aan sterke zaken die dagelijks het beste van zichzelf geven, zowel in Harelbeke-Centrum als in onze kernen van Stasegem, Bavikhove en Hulste”, zegt schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V).

Continue innovatie

De unieke uitgave is een bewaarnummer waarnaar inwoners kunnen teruggrijpen om de verhalen te lezen en herlezen. Een van de handelaars die in het magazine verschijnt is Tine Eggermont van handelszaak Duchi Decor.

“We waren meteen enthousiast, omdat je als ondernemer de kans krijgt om het verhaal van jouw onderneming te brengen. Duchi Decor is intussen toe aan zijn derde generatie en bevat een rijke geschiedenis aan verhalen van klantencontacten, maar ook aan ervaring over de sector. Recent ontwikkelden we een compleet nieuw productgamma buitenzonweringen, het bewijs van de continue innovatie die je als ondernemer aan de dag moet leggen”, zegt Tine.

Online luik

Het magazine krijgt ook een online luik, waarbij de teksten en foto’s per ondernemer nagelezen worden. Ook op de Facebookpagina ‘Harelbeekse handelaars’ verschijnen af en toe de foto’s ter promotie van de verschillende zaken. “Op die manier vertellen we zowel online als offline het verhaal van de ondernemer aan het brede publiek.”

Er liggen een aantal exemplaren van het magazine bij elke deelnemende zaak. Heb je geen magazine ontvangen en wil je er graag één? Vraag er dan eentje aan op economie@harelbeke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.