Eendracht Vichte ziet na 52 jaar de Knok enkel voordelen in nieuwe stek Lendedreef

Elke zaterdagnamiddag geeft Eendracht Vichte het beste van zichzelf als gevestigde waarde in de eerste provinciale reeks van het liefhebbersvoetbal VLVB. © gf
Redactie KW

Na 52 jaar op de Knok in Vichte aan de Nieuwenhovestraat gespeeld te hebben, heeft liefhebbersvoetbalploeg Eendracht Vichte een nieuw stek gevonden op de gemeentelijke terreinen aan de Lendedreef.

“De accommodatie aan de Knok was volledig verouderd”, vertelt secretaris Laurent Vercruysse (57), geboren en getogen in Vichte. “Omdat FC Molecule Vichte gestopt was met de zaterdagploeg, konden wij die plaats innemen aan de Zeven Heuvels in Vichte. Ook al kregen we een goed ingezaaid veld in de plaats, een splinternieuwe kantine, mooie kleedkamers met alles erop en eraan, toch liet het ons niet koud om onze vaste stek achter te laten.”

“We zaten er goed in de Knok en waren het daar al die jaren gewoon”, klinkt de secretaris nostalgisch. “Had het voetbalterrein niet zo veel afgezien door het weer, waren we waarschijnlijk nooit verhuisd. Het was al die jaren ook enkel van ons. Maar de kosten liepen op. Sowieso moesten we de huur van de privéterreinen aflossen en de huur voor de kleedkamercontainers aan de gemeente betalen. Ook de kosten voor onderhoud, bemesten, zaaien en sproeien waren voor ons. Omdat het plein op zandgrond lag en het de afgelopen zomers heel droog was, stond de grond extreem droog, waardoor zaaien niet meer hielp. De kosten voor de aanleg van een nieuw terrein en gebouw waren te hoog, dus waren we gedwongen om te verhuizen.”

Voor drie ploegen

“Eigenlijk was het een zonevreemd gebied dat werd gedoogd door de gemeente. Ondertussen is alles al weg daar aan de Knok, enkel de oude kantine staat er nog eenzaam en verlaten. Als manusje-van-alles zie ik zeker de voordelen in van de gemeentelijke infrastructuur. We moesten aan de Knok alles zelf doen buiten het onkruid verwijderen en het gras afrijden, dat nam de gemeente voor haar rekening. Omdat het voetbalveld aan de Lendedreef gebruikt wordt door drie ploegen is het de moeite voor de gemeente om de kost te maken om dat plein ieder jaar goed in te zaaien. Het is alleszins een mooi voetbalveld met verlichting, twee kleedruimtes en toilet waar we zeker onze draai opnieuw zullen vinden. Eigenlijk zien we nu vooral de voordelen die zich dan vooral op financieel vlak en op het gebied van de betere infrastructuur situeren. Het enige dat we nog moeten doen is de lijnen uittekenen op de pleinen en uiteraard de frigo’s opvullen”, lacht Laurent Vercruysse tot slot.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier