Eendracht Kuurne opgetogen met de komst van kunstgrasveld en vernieuwing tribune

Het eerste veld op het Sportpark lijkt plaats te maken voor een kunstgrasveld mét nieuwe verlichting. Ook de tribune, hier links, wordt grondig gerenoveerd. © OV
Olaf Verhaeghe

De gemeente Kuurne neemt zich voor om in het seizoen 2021-2022 één kunstgrasveld aan te leggen op het Sportpark. Daar moet vooral de lokale voetbalclub Eendracht Kuurne, actief in vierde provinciale, de vruchten van kunnen plukken.

Er wordt al langer gepraat over de aanleg van een kunstgrasveld op een van de terreinen op het Sportpark, maar nu lijkt het er toch echt van te komen. Het gemeentebestuur van CD&V, N-VA en SP.A/Groen maakt in de meerjarenplanning budget vrij voor zo’n synthetisch veld. De kosten daarvoor werden eerder geraamd op zo’n 600.000 euro.

“We mikken op het seizoen 2021-2022 om het kunstgras te leggen”, aldus schepen van Sport Jan Deprez (CD&V). “In de heel nabije toekomst plannen we diepgaand overleg met de betrokken clubs en organisaties. Het spreekt voor zich dat Eendracht Kuurne een van de meest voorname gebruikers zal zijn.” Waar het kunstgrasveld moet komen, is nog niet definitief beslist, al hebben zowel het gemeentebestuur als de club voorkeur voor het eerste veld. “Alleen zullen we daar dan ook meteen de nodige voorzieningen voor veldverlichting moeten installeren. Maar ook daar is aan gedacht”, aldus schepen Deprez.

Techniek

Bij Eendracht Kuurne, met de eerste ploeg actief in vierde provinciale en in de jeugd goed voor een kleine 300 spelertjes, zijn ze alvast erg blij met de aankondiging. “Voor ons is dit alvast een zeer positief gegeven”, aldus algemeen sportief manager Kurt Herman. “We krijgen er in feite een veld bij om te trainen. Nu kan dat niet omdat er geen verlichting is voorzien. Met 300 spelers zitten de drie overige terreinen vandaag overvol.”

Dat op kunstgras ook bij alle weersomstandigheden gevoetbald kan worden, is voor de werking uiteraard een pluspunt. “Maar vergeet ook de impact op techniek van onze jonge voetballers niet. Met onze jeugd zijn we actief op provinciaal niveau en daar merk je vaak het verschil met clubs die wel over kunstgras beschikken. Die details, die kleine winst die je maakt door op een perfect veld te kunnen trainen en spelen, is erg belangrijk.”

Opbergruimte in tribune

Naast de aanleg van een kunstgrasveld is ook een renovatie van de tribune voorzien. Het huidige ballenhok, vandaag nog tussen terrein 2 en 3, is al jaren in slechte staat en zal verdwijnen. In de vernieuwde tribune wordt meer dan voldoende opbergruimte voorzien. “Wij zijn erg blij met de geplande investeringen”, sluit Kurt af. “De werking van Eendracht Kuurne is niet alleen van sportieve aard. Wij benadrukken ook het maatschappelijke luik en proberen ons steentje bij te dragen in de opvoeding van jonge meisjes en jongens.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier