Een stukje Parijs in Roeselare tijdens eerste weekend van september

De werkgroep van Paris-Montmartre met vlnr. Dorien Naert, Jacques Fournier, Jurgen Vannieuwenhuyse, schepen Dirk Lievens, Bart Sr Depestel, Willy Wostyn en zittend voorzitter Lucrèce Surmont en secretaris Linda Vandewynckele. (Foto SB)
Peter Soete

Op 7 en 8 september vindt de 26ste editie van Paris-Montmartre plaats in Roeselare. Op deze kunstmarkt op de Roeselaarse Grote Markt zullen 60 kunstenaars het beste van zichzelf geven en tonen.

Deze editie van Paris-Montmartre is meteen de eerste onder het voorzitterschap van Lucrèce Surmont die de fakkel heeft overgenomen van Willy Wostyn. “We presenteren zowel op zaterdag als zondag een kunstmarkt”, begint Lucrèce Surmont. “De vernieuwde Grote Markt is een stukje kleiner geworden en dat zijn ook onze standen geworden. De kunstenaars hebben nu een ruimte van vier meter op vier meter en op die manier kunnen er toch 60 kunstenaars een plekje krijgen op de Grote Markt.”

“We hebben kunstenaars uit alle hoeken van België, onze verste exposant komt uit Heusden-Zolder. Ook dit jaar komen verschillende kunstvormen aan bod, gaande van schilderen op doek of ceramiek tot beeldhouwen. Voor de gelegenheid komen er ook culinaire standjes met Franse specialiteiten en wordt er Franse amusettemuziek gespeeld. De klokkengilde zal dat weekend de Sint-Michielstoren ook tooien met aangepaste vlaggen.”

Kunstige clochards

“Op zaterdag lopen er kunstige clochards en een silhouetteknipper op de Grote Markt terwijl er op zondag plaats is voor tricolore gapers met een mimespektakel. Met ons evenement willen we volgende verenigingen een financieel steuntje geven: Televestiaire, Mensen helpen Mensen, Vlaanderen-Ierland en de Roeselaarse Klokkengilde.”

Alle info is te verkrijgen bij Lucrèce Surmont op 0472 43 61 28.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier