Een op de tien personeelsleden besmet in Deerlijks woonzorgcentrum

Sandra De Leeuw-Goussey drong erop aan om alle personeelsleden van het woonzorgcentrum Heilige Familie te laten testen op het coronavirus. © DRD
Redactie KW

De personeelsleden van het woonzorgcentrum Heilige Familie werden allemaal getest op het coronavirus. Daaruit blijkt dat 13 van de 140 personeelsleden besmet zijn. Zij zitten thuis in quarantaine.

“De personeelsleden reageerden tevreden. Ze waren vragende partij om getest te worden. Ze zijn supervoorzichtig en willen op geen enkele manier anderen besmetten”, stelt schepen Sandra De Leeuw-Goussey.

Het woonzorgcentrum nam alle mogelijke maatregelen om het virus tegen te gaan. Ze zetten sterk in op handhygiëne, mondmaskers en maten zelf regelmatig de temperatuur van de medewerkers. Het was schepen van Personeel Sandra De Leeuw-Goussey die aandrong bij de directie om niet enkel de bewoners maar ook het personeel zo snel mogelijk te testen. “Ik denk immers dat het cruciaal is om ook hen te testen omdat je het virus ook perfect kan verspreiden zonder symptomen.”

Levens redden

“Tot nog toe overleden acht personen in het woonzorgcentrum, vermoedelijk ten gevolge van het coronavirus. Momenteel zijn er geen nieuwe besmettingen. Steven Vervaeke, een persoonlijke vriend van mij en afkomstig uit Deerlijk, is viroloog in het AZ Delta Roeselare. Ik vroeg of hij kon helpen. Hij doet dergelijke testen onder meer in rusthuizen. Zijn team nam de testen af, waarvoor welgemeende dank. Testen is zo belangrijk, we kunnen er levens mee redden.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.