Een nieuwe mijlpaal: meer dan 90 % van de volwassenen gevaccineerd in de regio Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Goed nieuws uit het Roeselaars vaccinatiecentrum. Maar liefst 91 procent van de volwassen inwoners uit Roeselare, Hooglede, Lichtervelde, Ardooie, Staden en Moorslede kreeg ondertussen minstens een eerste prik. Bij de 65-plussers is dat zelfs 96 procent.

“We zijn trots op de hoge scores die we behalen. Ik ben heel opgetogen met de grote vaccinatiebereidheid bij onze inwoners. Dank ook aan de enorme inspanningen die door de vele vrijwilligers in het vaccinatiecentrum en bij alle deelnemende gemeenten worden geleverd om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om zich te laten vaccineren”, aldus burgemeester Kris Declercq

“Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe beter we allen beschermd worden en hoe minder het virus de kans krijgt om verder te blijven circuleren. Zeker met de toename van het aantal besmettingen door de deltavariant, is het belangrijk om een zo hoog mogelijke algemene vaccinatiegraad te bekomen voor de groepsimmuniteit.”

Ook bij de jongere bevolking raast de trein verder. Alle 18-plussers die zijn ingegaan op de uitnodiging, kregen ondertussen al hun eerste prik.

De uitnodigingen voor alle 16-jarigen zijn de deur uit. Ook jongeren tussen 12 en 15 jaar kunnen, mits toestemming van de ouders, een Pfizervaccin krijgen. Ouders (of de wettelijke voogd) kunnen die toestemming geven door hun kind te begeleiden in het vaccinatiecentrum of door een schriftelijke toestemming mee te geven.

De uitnodigingen hiervoor worden per post verstuurd. Maar het kan ook sneller. Jongeren registreren zich best zo snel mogelijk op QVAX. De kans dat ze snel aan bod komen als ze nog geen uitnodiging kregen, is op dit moment heel groot.

Herkansing

Inwoners die oorspronkelijk niet ingegaan zijn op de uitnodiging, krijgen een nieuwe kans om dit nu wel te doen. Deze personen kunnen zich aanbieden via QVAX om opgeroepen te worden voor vaccinatie.

Wie de vaccinatie eerder geweigerd heeft, kan die weigering terug intrekken en via QVAX een vaccinatiecode activeren. Zodra dit gebeurd is, kom je opnieuw in de rij om een uitnodigingsbrief te ontvangen en kan je via QVAX opgeroepen worden als reserve.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.