19de overlijden aan corona in AZ Damiaan Oostende, aantal patiënten daalt

© AZ Damiaan
Hannes Hosten

In het AZ Damiaan in Oostende is een 19de coronapatiënt overleden. Het totaal aantal coronapatiënten daalt zaterdag van 39 naar 34.

Op decorona-afdelingen van het AZ Damiaan lagen zaterdagochtend 24 patiënten, vijf minder dan vrijdag. Op intensieve zorgen liggen tien patiënten, even veel als vrijdag. Negen van hen worden beademd. In totaal liggen dus 34 coronapatiënten in het AZ Damiaan, vijf minder dan vrijdag. 65 mensen met corona mochten het ziekenhuis al verlaten, vijf meer dan vrijdag. Er was in het ziekenhuis wel een 19de overlijden aan corona te betreuren.

“De voorbije 24 uren mochten vijf coronapositieve patiënten het ziekenhuis verlaten. Helaas betreuren we ook één overlijden van een COVID-19-patiënt en werd één nieuwe coronapositieve patiënt gehospitaliseerd”, vat woordvoerder Kevin Mollet het samen. “De druk op onze dienst intensieve zorgen blijft bijzonder hoog.”

“Zorg gefaseerd weer opschalen”

“Alle huidige maatregelen blijven nog van kracht tot 3 mei. Hoe wij onze zorg zullen opschalen vanaf 4 mei communiceren we zodra dat bekend is. We zullen dit doordacht en gefaseerd doen, volgens de richtlijnen van de overheid. Dringende en noodzakelijke hulp is altijd mogelijk. Contacteer daarvoor de huisarts of arts-specialist. Het ziekenhuis is een veilige plaats voor wie noodzakelijke en dringende zorg nodig heeft. Daarvoor nemen we alle nodige voorzorgsmaatregelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier