Eén minuut stilte gehouden in Luchthaven Oostende… en in atheneum

Vandaag is het precies één jaar geleden dat de luchthaven van Zaventem werd opgeschrikt door een bomaanslag, met verschrikkelijke gevolgen. Overal werd het drama herdacht met een minuut stilte, ook in de luchthaven van Oostende.

De Vlaamse luchthavens kregen, na de aanslagen in Brussel, extra vluchten te verwerken. Deze hadden tot gevolg dat Luchthaven Antwerpen zo’n 20.000 extra passagiers opving en de Luchthaven van Oostende 100.000 extra passagiers verwelkomde. Hiermee waren beide luchthavens actief onderdeel van het zogenaamde ‘rescue team’. Deze grote toename in vliegverkeer, passagiers en bagage betekende een organisatorische uitdaging voor de luchthavens.

Marcel Buelens, CEO van de luchthaven van Antwerpen en de luchthaven van Oostende-Brugge, sprak vandaag de groep aanwezigen toe. “Het voltallige team van onze luchthavens was, net als zovelen, diep geschokt door de aanslagen van een jaar geleden”, zei hij. “De verschrikkelijke gebeurtenissen in Brussel hadden voor de medewerkers van onze luchthavens directe gevolgen. Het was voor ons een eer om onze collega’s van Brussels Airport en de betroffen luchtvaartmaatschappijen te helpen door bijkomende passagiers een veilige en comfortabele reiservaring te garanderen vanaf onze luchthavens. De verhoging van veiligheidsmaatregelen resulteerde in lessen die getrokken zijn uit de praktijk. Lessen die werden meegenomen in de herstructurering van onze terminal, om naast een plezierige ervaring vooral een veilige reis te garanderen.”

“Personeel in verlof kwam toch werken”

“We zijn solidair met de vele slachtoffers bij de bomaanslagen in Zaventem,” zegt luchthaveninspecteur Thierry Ponette. “We zijn één jaar verder. Het raakt ons nog allemaal, zowel personeel als passagiers. Na het drama hebben we ons met man en macht ingezet om de vluchten op te vangen. Week na week hebben we keihard gewerkt. Het personeel, dat in verlof was, kwam werken om er toch maar voor te zorgen dat alle geplande vluchten konden doorgaan. Bij momenten stond de hal barstensvol en toch hebben we er ons doorheen geslagen. Bij het bezoek van het koningspaar werden we gefeliciteerd en bedankt voor de geleverde inspanningen en de solidariteit tegenover de collega’s. Ook dat is onvergetelijk!”

Ook in alle klassen van GO KA Pegasus Oostende werd voor de aanvang van de lessen, een minuut stilte gehouden. Hier de leerlingen van klas 3WI.

Eén minuut stilte gehouden in Luchthaven Oostende... en in atheneum

(FRO – Foto’s FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.