Eén leerling besmet in Prizma Middenschool Izegem; 12 anderen mee in quarantaine

In Prizma Middenschool Izegem wordt er op dit moment duchtig gebouwd. Maar de school kreeg ook af te rekenen met een coronabesmetting. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In Prizma Middenschool Izegem is één zeker leerling besmet met het coronavirus, 12 anderen die met de leerling in contact kwamen zitten nu ook in quarantaine. Ze worden getest op Covid-19 en blijven zeker al negen dagen in quarantaine.

Gezien het aantal besmettingen van het coronavirus weer oploopt, kan het ook haast niet anders dan dat het in de scholen opduikt. Vorige donderdag werd de directie van Prizma, campus Middenschool Izegem, op de hoogte gebracht van een besmetting.

De leerling bleef thuis en na de contacttracing werd besloten dat nog 12 andere leerlingen in quarantaine moeten. Dat zijn de negen klasgenoten van de leerling in kwestie en ook drie leerlingen waarmee buiten het klaslokaal nauwer contact was. De 12 medeleerlingen ondergingen nu ook een coronatest, waarvan het resultaat niet bekend is.

Jean-Paul Vallaeys, voorzitter van de Prizma scholengroep, duidt erop dat het de CLB-arts is die beslist in welke mate medeleerlingen in quarantaine moeten. “Onze preventie-adviseur coördineert het geheel, maar het zijn de artsen die inschatten wie in quarantaine moet.”

Ook in De Zonnebloem

Eerder was ook al Covid-19 vastgesteld bij een leerkracht uit De Zonnebloem. “Maar daar moest niemand extra in quarantaine, gezien er geen nauw contact was geweest met de leerlingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier