Een jaar cel voor bedreigingen aan adres van Agentschap Integratie en Inburgering

Deze ruiten van het kantoor in Kortrijk werden ingegooid. © Agentschap Integratie en Inburgering
Redactie KW

Een veertiger is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Hij had ermee gedreigd om het gebouw waar zijn inburgeringscursus plaatsvond, in brand te steken en bedreigde medewerkers met een mes. De man gooide ook verschillende ramen in.

De beklaagde is geen onbekende bij de politie en het gerecht. Op 7 februari vernam hij van het Agentschap Integratie en Inburgering in Kortrijk dat hij niet meer mocht deelnemen aan de inburgeringscursus. “Als ik niet mag deelnemen, dan zal ik het gebouw in brand steken”, zo klonk het. Het was niet de eerste keer dat de man amok maakte. Hij had eerder ook al de medewerkers bedreigd met een mes.

Tijdens het proces zei de procureur dat voorwaardelijke straffen weinig zin hadden, dus werd een effectieve straf van acht maanden gevorderd. Daar deed de Kortrijkse strafrechter maandag nog een schepje bovenop. Hij werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van een jaar.

De man zit al enkele maanden in de cel voor vandalisme. Begin maart gooide hij zeventien ramen van het Welzijnshuis in Roeselare in met kasseistenen. Een dag later ging hij het Agentschap Integratie en Inburgering in Kortrijk te lijf met stenen. Ook daar sneuvelden enkele ramen. Dat proces moet nog volgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.