Eén groot zomerterras in Zwevegem

De werkgroep waarin alle politieke fracties een plaatsje hebben. © GV
Redactie KW

Maandagavond werd het Coronaplan Solidair Zwevegem toegelicht. Opvallend is het grote zomerterras in het centrum en het tafelen in Transfo.

Grote activiteiten kunnen er deze zomer niet georganiseerd worden, vandaar dat de gemeente dan maar enkele kleinere zaken op stapel zet onder de noemer ‘Zwevegem zomert, klein is fijn’.

Alle maatregelen opsommen, zou ons te ver leiden, maar deze voor de horeca springen toch in het oog. “We zullen van 1 juli tot 15 september tijdens het weekend van zaterdag 13 uur tot zondag 21 uur een deel van de Otegemstraat verkeersvrij maken. In de verlofperiode van 21 juli tot 15 augustus zou dat zelfs dagelijks zijn. Zo willen we onder meer de mensen van de horeca de kans bieden op een veilige manier een terras uit te bouwen“, aldus burgemeester Doutreluingne.

Mobiele keuken in Transfo

Even opvallend is dat men in de machinezaal en pompenzaal van Transfo een restaurant zou inrichten. “De restauranthouders hebben nood aan ruimte om iedereen veilige te laten tafelen. Vandaar dat we een mobiele keuken zullen installeren in Transfo. In de machinezaal is er ruimte om 80 couverts te serveren. In de pompenzaal zouden we dan ook kleinere optredens kunnen organiseren.”

Ook zouden er openbare barbecue- en picknickplaatsen komen. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier