Een glas op terras: “Onverwachte ontmoetingen zijn het leukst”

Edith en Sandie genieten op het terras van Coeur De Julie. (foto EG)
Redactie KW

Op het terras van Coeur De Julie op de hoek van de Tempelstraat en de Vooruitgangstraat in Ieper hebben Edith Noyelle en Sandie Kerrinckx deze week genoten van een glas rosé en een Omer. Beiden zijn collega’s en werken bij Familiehulp. Ze hebben er net de voormiddagshift opzitten en genieten van de schrale streepjes zon op het terras.

“Ik heb eerder 23 jaar bij Confortluxe in Wervik gewerkt, maar hou meer van het sociale contact en kan nu mijn eigen werk regelen”, vertelt Edith (50). “We hebben onze vakantie voor deze zomer nog niet gepland. Eerst zouden we naar Frankrijk reizen, maar het kleurt daar bijna allemaal rood.

Ik heb geen zin om lang in de file te staan en achteraf in quarantaine te moeten. Het wordt nu wellicht een verblijf in een vakantiehuisje in Limburg. Genieten van een verwenbordje en een drankje op een terras is eigenlijk meer dan genoeg.”

Sandie (53) werkt sinds twee jaar bij Familiehulp. “Ik maakte al twee carrièreswitchen”, vertelt ze. “Ik was gedurende elf jaar kapster in Ieper en werkte daarna 23 jaar bij Yplon. Sinds deze week ben ik met verlof, maar ik heb geen zin om ver te reizen. Ik hou het liever dicht bij huis en trek eropuit met de elektrische fiets. We zien wel waar we uitkomen. De onverwachte ontmoetingen zijn meestal het leukst.” (EG)