Een glas op het terras met Guy en Monique: “Genieten in Middelkerke”

Guy Herbots en Monique Willems op het terras van Brasserie Iceberg: “Het is hier gezellig zitten.” (foto LC)
Guy Herbots en Monique Willems op het terras van Brasserie Iceberg: “Het is hier gezellig zitten.” (foto LC)
Redactie KW

Guy Herbots (69) en Monique Willems (63) zijn afkomstig van Kampenhout, maar wonen al geruime tijd in Middelkerke en hebben al de leukste en gezelligste terrasjes van de gemeente ontdekt. Wij troffen hen aan op de Zeedijk, terwijl ze genoten van een biertje en een wijntje op het terras van Brasserie Iceberg van Sandra Vandenbossche.

“Wij komen hier graag, het is hier gezellig zitten en je kunt rekenen op een vriendelijke bediening”, zegt Monique. “Wij hebben hier in Middelkerke enkele favoriete terrasjes waar we graag eens naartoe trekken. Je moet zorgen voor afwisseling hé. Op ons favorietenlijstje staan naast de Iceberg, de Knipperij, de Togoloog, de Riviéra en het Huis aan de Waterkant. Meestal kies ik voor een wijntje of bij warm weer een Sangria, Guy heeft het meer gemunt op bier. Hij kiest dan voor een Orval of een Omer.”

Deze zomer gaat het koppel niet op reis. “Wij hadden een reis geboekt, een cruise langs de Noorse Fjorden, eind mei, maar dat is door de coronapandemie niet kunnen doorgaan. We voorzien nog een reisje naar een warme bestemming in september of oktober, maar we moeten die nog vastleggen, we zien wel wat er uit de bus valt. Voor de rest gaan we hier genieten in Middelkerke. We hebben een strandcabine en vertoeven graag op het strand en we fietsen en wandelen ook graag.”

Aperitiefconcertje

“We zullen ook wel een aperitiefconcertje meepikken op zondagmorgen of een voorstelling bijwonen in De Branding. We zullen ons alvast niet vervelen deze zomer”, lacht Monique. (PBM)