Een fleurig hart onder de riem voor Annie (84)

Annie worstelde zich samen met familie en buren door een moeilijk jaar. © foto mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ik zou echt niet weten waar ik dit aan verdiend heb”, lacht Annie Tally (84) als we haar de bos ruikers overhandigen. Maar na een babbel bij koffie en taart weten we wel beter. Annie is een goedlachse topdame met een groot hart.

Het was Betty Bogaert de overbuurvrouw van Annie die ons een mailtje stuurde om eens langs te gaan met een bloemetje. Om haar een hart onder de riem te steken voor het afgelopen jaar.

In mei 2020 sloeg het noodlot namelijk toe bij Annie uit Oostende. Haar echtgenoot Roland Beernaert (86) werd aangereden door een vrachtwagen toen hij met de fiets aan de hand de Torhoutsesteenweg overstak. Hij overleefde de klap niet. “Roland ging wel 100 jaar worden”, vertelt Annie. “Hij leefde gezond en was altijd wel met iets bezig: in de tuin, boodschappen doen met de fiets… Hij was ook zo voorzichtig met dat coronavirus. Hij wilde absoluut niet ziek worden. In het verkeer was hij ook enorm alert. Tegen de kleinkinderen bleef hij er maar op hameren dat ze wel drie keer links en rechts moesten kijken voor ze de weg overstaken.”

Ik woon in een fantastische straat vol goeie buren

Het afscheid viel Annie heel zwaar. De man waarmee ze 62 jaar getrouwd was, was niet meer. Roland die met plezier huishoudelijke taken op zich nam zodat Annie haar jeugddroom bij de Koninklijke Oostendse Turnvereniging kon beleven. “Zelfs toen we al vier kinderen hadden, maakte Roland er geen probleem van dat ik weg was met de Turnvereniging voor Dames Huismoeders naar de Gymnastrada in Zürich of Hannover.” Gelukkig vangen familie en buren haar op. “Ik heb fantastische buren. We helpen elkaar met kleine dingen zoals boodschappen doen of een ritje naar het containerpark. Beter een goeie buur dan een verre vriend, zeggen ze wel eens. Maar dat klopt hoor. Echt waar.”

Ken je ook een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al uit de vereniging die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.