Een elftal aan papa’s bij SK Elverdinge

We herkennen v.l.n.r. Larson Vanderwee, Glenn Lermytte, Yiky Vanhee, Kristof Ryckeboer, Arne Hoorelbeke, Jason Foulon, Peter Roquet, Tim Vanhee, Sören Tavernier en Sam Lowagie. © foto WP
Redactie KW

Op sportief vlak was het voor SK Elverdinge geen topseizoen, maar naast het veld lag de efficiëntie duidelijk hoger. In minder dan vijf maanden verwachten tien spelers en de penningmeester een kleine spruit. Intussen verwelkomden al drie spelers hun eerste kindje. Een unieke babyboom in de Pierre Maes Arena.

Tussen maandag 27 mei en midden oktober krijgt de SKE-familie er elf baby’s bij. Drie daarvan zijn al de wereld. Voorzitter Davy Bequoye, zelf vader van twee dochters, geeft toe dat deze babyboom niet alledaags is. “Dit is voor onze club vrij uniek“, beseft de voorzitter. “Voor alle duidelijkheid, ik zit er voor niets tussen. (lacht) Het is leuk als er nieuw leven in de brouwerij is. Als club moet je soms ook afscheid nemen van iemand en dat willen we graag niet te veel meemaken.” Grote veranderingen zal de voorzitter niet doorvoeren, al zijn er wel enkele ludieke denkpistes. “Of we de zondagnamiddag een crèche beginnen? Misschien zullen we de kantine een beetje herinrichten met een speelhoekje. En een SKE-pyjama? We kunnen eventueel een webshop opstarten en wat merchandising verkopen”, zegt Davy met een kwinkslag.

Larson Vanderwee en Vicky Strumane

Hoeveelste kind: Tweede.

Verwacht op: 11 september.

Woonplaats: Westrozebeke.

Positie papa: Aanvaller.

Larson en Vicky hebben al een dochtertje Mabelle (bijna 15 maanden). “Ook toen was er een babyboom in de club”, vertelt papa Larson. “Maar nu zijn er toch meer baby’s op komst dan toen. Misschien kan er iemand een crèche openhouden tijdens onze wedstrijden?”

Glenn Lermytte en Emmily Six

Hoeveelste kind: Tweede.

Verwacht op: 22 augustus.

Woonplaats: Langemark.

Positie papa: Aanvaller.

Glenn en Emmily verwachten een broertje of zusje voor Chloë (5). De papa is speler van de B-reserven, waar wel een beetje gespot wordt met de degradatie van de eerste ploeg. “Op het veld kwamen ze moeilijk tot scoren, maar naast het veld vonden ze gemakkelijker de weg naar doel.”

Yiky Vanhee en Lisa Carpentier

Hoeveelste kind: Eerste.

Verwacht op: 14 oktober.

Woonplaats: Elverdinge.

Positie papa: Middenvelder.

Samen met zijn vriendin Lisa verwacht Yiky, die in 2015 overkwam van KSK Vlamertinge, in het najaar een eerste kindje. Dat zal in een echt voetbalnest terechtkomen, want ook mama Lisa bond lange tijd zelf de voetbalschoenen aan bij eerst Livinas Elverdinge en later KBS Westhoek.

Kristof Ryckeboer en Siegrid Casteleyn

Hoeveelste kind: Eerste.

Verwacht op: 1 oktober.

Woonplaats: Ieper.

Positie papa: Verdediger.

Ook Kristof wordt straks voor het eerst vader. De kans dat het kindje later ook de voetbalschoenen aantrekt, lijkt nu al heel groot. Want ook de toekomstige oom David Casteleyn, de broer van Siegrid, speelt voetbal. Eerst kwam hij lange tijd uit voor SK Elverdinge en nu speelt hij bij SK Zillebeke.

Arne Hoorelbeke en Elisa Romero

Hoeveelste kind: Eerste.

Geboren op: 15 juni.

Woonplaats: Vlamertinge.

Positie papa: Verdediger.

Arne Hoorelbeke en Elisa zijn de kersverse ouders van zoontje Fil. Door de zwangerschap van Elisa verminderde het torinstinct van Arne wel. “Ik kon vroeger enkel scoren wanneer Elisa niet kwam kijken. Maar tijdens haar zwangerschap stond ze elke week langs de zijlijn”, lacht Arne.

Jason Foulon en Yootha Deschoemaeker

Hoeveelste kind: Eerste.

Geboren op: 3 juni.

Woonplaats: Elverdinge.

Positie papa: Aanvaller.

Jason en Yootha mochten op 3 juni hun zoontje Lìaz in hun gezin verwelkomen. Jason, die dit seizoen zowel bij de beloften als de eerste ploeg aantrad, voelt zich helemaal thuis bij SK Elverdinge. “Naar aanleiding van de geboorte van Lìaz ontwierpen we een pyjama met het logo van SKE.”

Peter Roquet en Celia Debaque

Hoeveelste kind: Eerste

Geboren op: 27 mei.

Woonplaats: Elverdinge.

Positie papa: Verdediger.

Peter en Celia waren de eerste in de rij van de Elverdingse babyboom met de geboorte van hun dochter Yaëlle. “Er komt wel veel bij kijken, maar we zullen het wel snel gewoon worden”, vertelt Peter. “Het kleine wonder verandert je leven, maar we ervaren dit heel positief.”

Tim Vanhee en Lynn De Bevere

Hoeveelste kind: Eerste.

Verwacht op: 2 september.

Woonplaats: Leisele.

Positie papa: Aanvaller.

Tim is dit seizoen nieuw bij SK Elverdinge. “Samen met Floris Fagoo en Miguel Bonaventure zal ik carpoolen naar Elverdinge. Of zij kindjes hebben? Neen, ze moeten nog wat oefenen”, lacht Tim, die niet weet of er een jongetje of meisje op komst is. “We doen het zoals in het goede oude tijd.”

Sören Tavernier en Lies Degrendel

Hoeveelste kind: Eerste.

Verwacht op: 27 juli.

Woonplaats: Elverdinge.

Positie papa: Middenvelder.

Sören is nieuw bij SK Elverdinge, nadat hij de overstap maakte van SC Zonnebeke. “Met al die jonge papa’s in de ploeg is het wel speciaal. Jason Foulon, een van mijn nieuwe ploegmaats, is de neef van mijn vrouw. Ook hij werd net papa. Onze zoontjes kunnen speelkameraadjes worden.”

Sam Lowagie en Romina Vanlerberghe

Hoeveelste kind: Derde.

Verwacht op: 15 oktober.

Woonplaats: Elverdinge.

Positie papa: Penningmeester.

In het gezin van penningmeester Sam is een zusje voor Fenna (8) en Lio (5) op komst. “Romina wou al langer drie kindjes, maar dat zag ik eerst niet zitten. Uiteindelijk ben ik toch gezwicht en toen ik de reactie van de twee oudste kinderen zag, was ik nog meer overtuigd. We kijken er hard naar uit.”

Dieter Vindevogel en Heleen Glorie

Dieter Vindevogel ontbrak op de spelersvoorstelling.
Dieter Vindevogel ontbrak op de spelersvoorstelling.© foto WP

Hoeveelste kind: Tweede.

Verwacht op: 10 augustus.

Woonplaats: Elverdinge.

Positie papa: Middenvelder.

Dieter, die bij de B-reserven speelt, en Heleen, verwachten een broertje voor Pauline (+). Enkele weken geleden getuigden ze in deze krant nog over het verlies van hun dochter. “Het is voor ons een rollercoaster aan emoties, maar we kijken uit naar de geboorte van ons tweede kindje.”

(AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.