Eén dag uitstel: Matthieu Bonne wil morgen de Belgische kustlijn afzwemmen

Matthieu Bonne probeert donderdag van Knokke-Heist naar De Panne te zwemmen. (foto Facebook Matthieu Bonne)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

IT’S A GO! Met die boodschap kondigt Matthieu Bonne aan dat hij morgen een poging zal wagen om als eerste ooit de volledige Belgische kust af te zwemmen. Door het stormweer van de afgelopen dagen leek hij zijn recordpoging te moeten afgelasten.

Morgen, donderdag 27 augustus, wil Matthieu Bonne geschiedenis schrijven. De Bredenaar wil als allereerste persoon de volledige Belgische kustlijn afzwemmen. Solo en non-stop. Alleen in vogelvlucht is dit 67 kilometer lang, maar door de golven zal de afstand veel langer zijn. “Natuurlijk ben ik bang voor deze uitdaging! Hoe kan het ook anders? Maar het zit zo : ik wil nóóít toegeven aan die angsten. Als ik dat doe, is de strijd al verloren voordat hij is begonnen.”

De recordpoging had normaal vandaag, woensdag, moeten doorgaan, maar door het stormweer van de afgelopen dagen werd de recordpoging uitgesteld. De wind blies te hard en de zee was te wild. Donderdag zal de wind gaan liggen en lijkt het de beste dag van de week te zullen worden. Genoeg voor de stuntman om het er toch op te wagen.

De ultrasporter, die nationale bekendheid geniet sinds zijn deelname aan het tv-programma Kamp Waes, zal omstreeks 10.25 uur in Knokke-Heist in het zeewater stappen. Hij hoopt 20 uur later in De Panne weer aan land te kunnen gaan. “Maar niemand weet dat echt, behalve Moeder Natuur en de Noordzee.”

Op geregelde tijdstippen zullen er via de Instagram-pagina van Matthieu Bonne (@bonheurmatth) op updates gegeven worden.

Matthieu Bonne raakte nationaal bekend door zijn deelname aan het tv-programma Kamp Waes. (foto VRT)
Matthieu Bonne raakte nationaal bekend door zijn deelname aan het tv-programma Kamp Waes. (foto VRT)© © VRT – deMensen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier