Een bloemetje voor Walter en Francine, een prachtkoppel met een ‘herte van koekebrood’

Alles draait rond liefde en steun bij het prachtkoppel Francine en Walter. © mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ik hoorde ‘7 anjers 7 rozen’ op de radio en vond het een goed idee om mijn Francine zo’n boeketje cadeau te doen”, vertelt Walter Debacker (80) uit Kortrijk die met de fiets bloemen ging kopen. Maar op het rondpunt aan de ‘Koeienmarkt’ liep het fout.

“Onze papa is met de fiets omver gereden en ligt met zware verwondingen op intensieve zorgen. Hij was op weg naar de bloemist. Hij wilde onze mama 7 anjers en 7 rozen schenken voor haar verjaardag. Moeke doet er alles aan om positief te blijven. Het zou zo mooi zijn als ze onverwacht een ruiker bloemen krijgen”, schrijven de kinderen Filip, Emmanuel en Maureen Debacker in hun mail aan KW. Walter en Francine ontvangen ons duidelijk ontroerd wanneer we aanbellen met de bloemen bij hen thuis in Kortrijk. “Zo lief van onze kinderen”, luidt het in koor. “Ze hebben een herte lik e koekebrood.”

In mijn ogen verrichten ze mirakels in AZ Groeninge

Het is intussen zes maanden geleden dat Walter opgeschept werd door een auto. “Ik herinner me enkel de klap en dat ik enkele meters in de lucht geslingerd werd”, vertelt de bakker op rust. “Op het eerste gezicht was er niet veel aan de hand maar in het ziekenhuis bleek ik zwaargewond met breuken aan de nekwervels, ribben, schouderplaat, sleutelbeen, elleboog, vingers, bekken en de heup. Maar kijk, ik zit hier thuis en dat heb ik te danken aan de dokters, verpleegkundigen en kinesisten.”

“In mijn ogen hebben ze mirakels verricht in AZ Groeninge”, pikt vrouwlief Francine Velghe (81) in. “We waren nog heel actief en dolgelukkig en toen gebeurde dit… Nu is het wat behelpen want de revalidatie is nog lang niet achter de rug.”

En dan zijn er nog de digitale paperassen rond verzekeringen en zo. “Wij zijn de analfabeten van deze moderne tijden. Bijna alles komt binnen op die computer…” Maar ook hier springen de kinderen en kleinkinderen bij. Zoals ze opgevoed zijn, want in het gezin stonden liefde en steun steeds centraal. (mlt)

Ken jj iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.