Een bloemetje voor Tom (40) die “een crème van een vent” is

Linda bij haar personal coach Tom.© foto gf
Linda bij haar personal coach Tom.© foto gf
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Sinds ik Tom heb ontmoet, is mijn leven 180 graden gedraaid. Ik ben weer beginnen sporten en eet opnieuw gezond. Ik ben intussen 15 kilo afgevallen. Tom is een crème van een vent”, luidt het in de mail van…

“Linda Steen”, vult de personal coach meteen aan wanneer we hem de mail voorlezen. “Linda is mijn eerste klant en ze is een héél dankbare vrouw om mee te werken.”

Het boeket verse snijbloemen gaat deze week dus naar een man, Tom Van Elslander uit Kortemark. Veertig jaar jong en sinds enkele jaren actief als personal coach bij Beweeg en Herleef Kortemark en Roeselare. “Linda had al van alles geprobeerd toen ze bij mij aanklopte. Allerhande shakes, diëten, enzovoort. Telkens kwamen de kilo’s terug.”

“Het geeft voldoening om mensen zo te begeleiden dat ze er gelukkig van worden”

“Ik stippelde een traject voor haar uit, een totale aanpak: beweging gekoppeld aan een voedingsplan. Ik mik op de lange termijn. Zo is Linda stapje voor stapje vooruit gegaan. Zelfs ondanks haar knieprothese kan ze nu al vijf tot zes kilometer joggen. Dat is niet alleen mijn verdienste. Het moet van twee kanten komen. Linda is een schoolvoorbeeld hiervoor: ze volgt mijn adviezen op en dat loont.”

En dat ze onze redactie tipte voor een bos ruikers verbaast hem niet. “Er is een goeie klik. Ze stuurt al eens een sms als ze weer eens een complimentje gekregen heeft van iemand. Dat is de kers op de taart natuurlijk, als je klant zich ook beter in haar of zijn vel voelt. Iemand tot dat punt kunnen begeleiden dat ze er gelukkig van worden, geeft enorm veel voldoening.”

Een gezonde geest in een gezond lichaam dus. Tom begeleidt ook (top)sporters als wielrenners en triatleten. Stel je hierbij geen bodybuilding voor maar wel bewegingsoefeningen die de core stability bevorderen. Op maat van de klant uiteraard.

Ken je ook een vrijwilliger, een goeie buurman of een duivel-doet-al in de vereniging die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be .