Een bloemetje voor Stijn en Jolien: “We kunnen een zot kerstverhaal vertellen”

Binnenkort is het weer zover: op vrijdag 5 februari zit onze babyspecial KW Beebee bij je krant. Nog tot 10 januari kan je foto’s van je lieve spruit insturen en daarom zetten wij wekelijks een kersvers ouderpaar in de bloemetjes. Deze week: Stijn Orbin en Jolien Desmet uit Wervik.

Stijn Orbin en Jolien Desmet met zoon en de kleine Marthe.© CLL
Stijn Orbin en Jolien Desmet met zoon en de kleine Marthe.© CLL

Stijn Orbin (32) en Jolien Desmet (31) kregen begin november een vroeg en onverwachts kerstgeschenk. Hun dochtertje Marthe kwam, 10 dagen voor de geplande datum, ter wereld in hun eigen woonkamer. Ondertussen stellen zowel mama, dochter als de rest van de kroost het goed en hebben ze een kerstverhaal van formaat te vertellen.

Het ouderschap was voor Jolien en Stijn niet meteen nieuw. Met Milan (4) en Noor (2) hadden ze immers al wat ervaring weten op te bouwen. “We hadden een afspraak gemaakt op de materniteit want de geboorte van Marthe stond gepland op 19 november”, klinkt het bij de trotse ouders. “Op 9 november begon ik na middernacht krampen te krijgen, waardoor ik ergens wist dat de bevalling al was begonnen”, horen we van Jolien. “Stijn schoot meteen in actie, bracht de kinderen naar oma en opa met het idee me dan naar het ziekenhuis te brengen. Tegen de tijd dat hij terug was, was Marthe al geboren. Blijkbaar was ze erg ‘gepresseerd’ en wilde ze het opzetten van de kerstboom niet missen.”

“Blij dat ik thuis kon bevallen en niet in de wagen”

De kersverse papa belde, licht ondersteboven, een ambulance op die de mama met dochter naar de materniteit bracht. “Ik ben vooral erg blij dat ik thuis ben bevallen en niet in de wagen”, gaat Jolien opgelucht verder. “Stel je voor dat Marthe kwam piepen toen we nog ergens halverwege op de autosnelweg waren. Dat zou natuurlijk voor een compleet andere situatie hebben gezorgd. Het was een hectisch moment maar het heeft er wel voor gezorgd dat we een waanzinnig kerstverhaal te vertellen hebben.”

Stuur jouw babyfoto in op KW.be/beebee

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.