Een bloemetje voor Nathalie (53) die kansarme gezinnen helpt

Anja en Nathalie van de vzw De Helpende Groep regio Zilverberg. © mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Niet alleen Nathalie heet me hartelijk welkom als ik aanbel. Ook zes maltezertjes blaffen en huppelen in het rond van contentement. “Vier ervan zijn van mijn overleden broer. Het was zijn laatste wens dat ze goed terecht zouden komen.”

“Graag had ik een boeketje toegewenst aan Nathalie van de vzw De Helpende Groep regio Zilverberg (bij Rumbeke, red.)”, schrijft Cathérine Casier, “omdat zij zich belangeloos inzet voor de minderbedeelden en haar deur altijd openzet voor een kopje koffie, een goed gesprek of zelfs goede raad voor eenieder die een probleem heeft (…) Ondertussen heeft zij al bijna 300 leden in nood kunnen helpen. Binnenkort organiseert ze ook weer een leuk sinterklaasfeestje dat vele kindjes gelukkig zal maken. Zij verdient in deze moeilijke coronaperiode, waarin ze zelf ook zwaar ziek werd, echt wel eens een bloemetje. Dat is haar vanwege de hele groep van harte gegund.”

We voelen heel wat dankbaarheid in de groep

Die groep is eigenlijk een groep op Facebook die intussen ook een vzw is. “Mijn man Ivan Vankemmel is beheerder van de groep”, licht Nathalie toe. “We zamelen o.a. kledij, meubels en speelgoed in voor hulpbehoevende mensen. We posten foto’s van de spullen op Facebook en verdelen die dan onder de leden die interesse tonen.” Intussen telt de groep al zowat 300 leden, goed voor zowat 80 gezinnen. “We voelen heel wat dankbaarheid in de groep. Sommige leden zijn intussen ook al bevriend met elkaar en helpen elkaar los van de groep waar mogelijk.”

De vzw draait op vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en giften. Daarom loopt er op dit moment een pannenkoekenverkoop om wat geld in het laatje te krijgen voor het sinterklaasfeestje op woensdag 1 december waarvoor de vzw nog op zoek is naar snoepgoed.

Maar Nathalie is niet alleen een weldoener voor de leden van de facebookgroep. “Het voorbije jaar is mijn broer overleden”, vertelt de Rumbeekse. “Het was zijn laatste wens dat zijn hondjes goed terecht zouden komen. Ik heb ze dan maar in huis genomen.” Een dame met een gouden hart dus. (mlt)

Meer info via de groep op facebook ‘vzw De Helpende Groep regio Zilverberg

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.