Een bloemetje voor Marjan: “Mijn collega is echt als een zus voor mij”

Sabine Ghyselen verraste haar collega en hartsvriendin Marjan Cardoen. © Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Aan een half woord hebben ze genoeg en als de ene niet goed in haar vel zit, merk je dat nagenoeg meteen aan de ander. Sabine Ghyselen en Marjan Cardoen zijn veel meer dan collega’s voor elkaar. “Ik zie haar als familie. Zo sterk is onze band.”

Het gezicht van Marjan Cardoen (41), bij het openen van de deur van haar woning in Elverdinge, spreekt boekdelen. Ze is verrast en aangedaan door de attentie. Sabine Ghyselen, 37 en wonend in Watou, neemt haar hartsvriendin in een innige omhelzing en fluistert haar toe: “Je verdient dit, omdat je er altijd voor me bent”.

Hun band is bijzonder, dat beseffen ze zelf ook. “Wij zijn collega’s bij BV Verzekeringen in Roesbrugge”, vertelt Sabine. “Zo’n vijf jaar geleden ben ik er begonnen en eigenlijk was de klik met Marjan er meteen. We hebben heel veel gezamenlijke interesses, we kunnen alles delen met elkaar. Ondertussen beschouw ik haar eigenlijk als familie. We zeggen ook altijd zus tegen elkaar.”

“We kunnen ons het leven zonder elkaar niet meer voorstellen” – Marjan Cardoen

Marjan knikt: “Het is moeilijk om het te beschrijven. Het is echt iets unieks. Zelfs mocht een van beiden kiezen voor een andere job, dan nog zullen we close blijven. Daar ben ik van overtuigd. We kunnen ons het leven niet meer voorstellen zonder elkaar.” (glimlacht)

Hun kinderen zijn intussen ook dikke vrienden en ook hun echtgenoten komen goed overeen. “Mocht het tussen hen niet klikken, zouden we privé niet zo vaak afspreken”, aldus Marjan nog.

“We zoeken naar momenten om samen te kunnen zijn.” “Iemand hebben aan wie je alles kwijt kan, dat is heel belangrijk in het leven. Dat heb ik wel ervaren”, zegt Sabine. “Toen mijn papa recent overleed, had dat zelfs een weerslag op Marjan. Zij voelde zich niet goed, omdat ik het moeilijk had. Ik bewonder dat aan haar. Ze is er om te lachen, om te blèten. Voor alles. We hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen.”