Haar twee honden en dertien katten laveren rustig door de kamer. We zijn bij Linde Segaert (55) thuis, in Wielsbeke. Zowat elke kamer doet dienst als opslagruimte voor hondenbrokken, kattenvoeding, konijneneten of vogelzaad. Welkom bij het hoofdkwartier van vzw Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen.

"De vzw zelf bestaat officieel sinds april dit jaar, maar het initiatief is er al langer. Jennifer Dobbelaere en Pascal Taveirne uit Desselgem zijn er een viertal jaar geleden mee begonnen om mensen in nood te kunnen helpen", zegt Linde, die er zelf sinds eind vorig jaar bij is betrokken.

"Die beestjes mogen niet afzien omdat hun baasjes het moeilijk hebben"

"De naam zegt waar wij voor staan: een voedselbank voor dieren. In totaal helpen wij zo'n 70 gezinnen in heel Zuid-West-Vlaanderen. We staan vooral honden en katten bij van mensen die het te moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Die beestjes mogen niet afzien of honger lijden omdat hun baasjes het wat moeilijker hebben. Wij zorgen er absoluut voor dat het eten bij de mensen en dieren terechtkomt die het écht nodig hebben. Ik ben eerlijk gezegd vrij streng voor wie probeert te profiteren."

De Dierenvoedselbank werkt met giften en speciaal daarvoor voorziene verzamelbakken die verspreid staan over 11 locaties. "Altijd bij mensen thuis op hun oprit. Daar kan wie dat wil, restjes of volledige zakken dierenvoeding in deponeren", aldus Linde. "Daarnaast krijgen wij ook af en toe grote giften van bedrijven, zoals recent nog 2.000 kg voeding van een Nederlandse producent. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren wij onze gratis bedeling."

Omdat de nood hoog is, denkt Linde aan uitbreiden. "Het is nog toekomstmuziek, maar we dromen wel van een tweede en misschien derde locatie bijvoorbeeld in Menen en Kortrijk." (OV)

De vzw Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen steunen kan zowel met eten als met financiële giften. Info: www.dierenvoedselbank.be

Haar twee honden en dertien katten laveren rustig door de kamer. We zijn bij Linde Segaert (55) thuis, in Wielsbeke. Zowat elke kamer doet dienst als opslagruimte voor hondenbrokken, kattenvoeding, konijneneten of vogelzaad. Welkom bij het hoofdkwartier van vzw Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen."De vzw zelf bestaat officieel sinds april dit jaar, maar het initiatief is er al langer. Jennifer Dobbelaere en Pascal Taveirne uit Desselgem zijn er een viertal jaar geleden mee begonnen om mensen in nood te kunnen helpen", zegt Linde, die er zelf sinds eind vorig jaar bij is betrokken. "De naam zegt waar wij voor staan: een voedselbank voor dieren. In totaal helpen wij zo'n 70 gezinnen in heel Zuid-West-Vlaanderen. We staan vooral honden en katten bij van mensen die het te moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Die beestjes mogen niet afzien of honger lijden omdat hun baasjes het wat moeilijker hebben. Wij zorgen er absoluut voor dat het eten bij de mensen en dieren terechtkomt die het écht nodig hebben. Ik ben eerlijk gezegd vrij streng voor wie probeert te profiteren." De Dierenvoedselbank werkt met giften en speciaal daarvoor voorziene verzamelbakken die verspreid staan over 11 locaties. "Altijd bij mensen thuis op hun oprit. Daar kan wie dat wil, restjes of volledige zakken dierenvoeding in deponeren", aldus Linde. "Daarnaast krijgen wij ook af en toe grote giften van bedrijven, zoals recent nog 2.000 kg voeding van een Nederlandse producent. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren wij onze gratis bedeling." Omdat de nood hoog is, denkt Linde aan uitbreiden. "Het is nog toekomstmuziek, maar we dromen wel van een tweede en misschien derde locatie bijvoorbeeld in Menen en Kortrijk." (OV)De vzw Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen steunen kan zowel met eten als met financiële giften. Info: www.dierenvoedselbank.be