Er was een klein smoesje nodig om Kathy Vanneste (51) dinsdagavond naar de Dikkebusseweg in Ieper te krijgen. Een kleintje maar, want elke reden die je Kathy geeft om tijd te spenderen met haar eerste kleindochter Cilou (bijna een jaar) is eigenlijk goed genoeg.

Rani Linseele, de 25-jarige dochter van Kathy en meter van Cilou, wilde haar mama eens flink verrassen. "Wij hebben thuis het geluk gehad op te mogen groeien in een warme omgeving. Mama speelde daar een enorm belangrijke rol in. Vandaag maakt ze met de glimlach tijd voor Cilou, het kindje van mijn oudere zus Elisa. Het is echt heel mooi om te zien. En ze is ook een fantastische mama, iemand op wie je altijd kan rekenen", vertelt Rani. "Het is trouwens niet alleen mijn idee om haar te bedanken met een mooie bos bloemen. Ook mijn zus en mijn tweelingbroer Arne zitten mee in het complot." (lacht)

"Mama heeft alles over voor haar eerste kleinkind" - Rani Linseele

Kathy glimlacht, een kleurrijke blos kleurt haar wangen terwijl ze Cilou entertaint met haar Bumba-knuffel. "Ja, dat doet wel iets hoor. Zeker omdat alledrie de kinderen het samen hebben gedaan. Ik zie hen allemaal enorm graag en ik weet dat zij mij ook graag zien. Ze tonen en zeggen dat nu en dan wel eens. Ze verwennen me af en toe. Maar deze verrassing is nog net een tikkeltje specialer."

"Het mag wel eens, hé", pikt Rani weer in. "Zeker als je ziet hoeveel ze doet voor ons en Cilou. 's Morgens vroeger opstaan om Ciloutje naar de crèche te brengen, geen probleem. 's Avonds oppassen, evenmin. Ze doet het, zonder te klagen." "Ik verwen haar misschien een beetje, dat wel", lacht Kathy. "Maar 't is maar een klein beetje hoor." Cilou is het eerste en voorlopige enige kleinkind. Mogen er nog bijkomen voor Kathy? "Zeker! (lacht) Maar dat hangt niet van mij af", knipoogt ze naar Rani. "Laat mij nog maar eerst eventjes meter zijn van Cilou. Dat is voorlopig al leuk genoeg. (lacht)"

Elke week schenkt De Krant van West-Vlaanderen een bloemetje. Wie verdient volgens jou wel eens een boeketje? Laat het weten op warm@kw.be

Er was een klein smoesje nodig om Kathy Vanneste (51) dinsdagavond naar de Dikkebusseweg in Ieper te krijgen. Een kleintje maar, want elke reden die je Kathy geeft om tijd te spenderen met haar eerste kleindochter Cilou (bijna een jaar) is eigenlijk goed genoeg. Rani Linseele, de 25-jarige dochter van Kathy en meter van Cilou, wilde haar mama eens flink verrassen. "Wij hebben thuis het geluk gehad op te mogen groeien in een warme omgeving. Mama speelde daar een enorm belangrijke rol in. Vandaag maakt ze met de glimlach tijd voor Cilou, het kindje van mijn oudere zus Elisa. Het is echt heel mooi om te zien. En ze is ook een fantastische mama, iemand op wie je altijd kan rekenen", vertelt Rani. "Het is trouwens niet alleen mijn idee om haar te bedanken met een mooie bos bloemen. Ook mijn zus en mijn tweelingbroer Arne zitten mee in het complot." (lacht) Kathy glimlacht, een kleurrijke blos kleurt haar wangen terwijl ze Cilou entertaint met haar Bumba-knuffel. "Ja, dat doet wel iets hoor. Zeker omdat alledrie de kinderen het samen hebben gedaan. Ik zie hen allemaal enorm graag en ik weet dat zij mij ook graag zien. Ze tonen en zeggen dat nu en dan wel eens. Ze verwennen me af en toe. Maar deze verrassing is nog net een tikkeltje specialer.""Het mag wel eens, hé", pikt Rani weer in. "Zeker als je ziet hoeveel ze doet voor ons en Cilou. 's Morgens vroeger opstaan om Ciloutje naar de crèche te brengen, geen probleem. 's Avonds oppassen, evenmin. Ze doet het, zonder te klagen." "Ik verwen haar misschien een beetje, dat wel", lacht Kathy. "Maar 't is maar een klein beetje hoor." Cilou is het eerste en voorlopige enige kleinkind. Mogen er nog bijkomen voor Kathy? "Zeker! (lacht) Maar dat hangt niet van mij af", knipoogt ze naar Rani. "Laat mij nog maar eerst eventjes meter zijn van Cilou. Dat is voorlopig al leuk genoeg. (lacht)"