https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Een bloemetje voor Julie en Fien die zweren bij gelijkheid in koor Cantiamo

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Graag zou ik het bloemetje van KW schenken aan de dirigentes van dameskoor Cantiamo Dentergem”, schrijft Greet Desmet in haar mail aan onze redactie. “Als persoon met een beperking ben ik heel goed opgenomen in de groep”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Die dirigentes, dat zijn de zussen Julie (25) en Fien (23) Vanneste die hun jeugd in Ingelmunster opgroeiden maar naar Tielt verhuisden. We treffen de twintigers in hun ouderlijke huis in de Europastad. “Dat is heel lief van Greet maar eigenlijk is dat een automatisme bij ons”, reageert Julie op de ruiker bloemen. “We houden altijd rekening met Greet, iedereen is gelijk in ons koor. Er hangt een speciale sfeer bij onze groep vrouwen. Iedereen is er met hetzelfde doel, je gelukkig voelen door te zingen. Ons koor is het ultieme bewijs dat muziek mensen verbindt. We merken dat ook bij nieuwelingen in de groep. Die voelen zich meteen thuis”.

Iedereen is behulpzaam in ons dameskoor

En zoals Greet al aangaf in haar mail, is het niet alleen het dirigentenduo dat oog heeft voor ieder detail. “De hele groep is eigenlijk behulpzaam en attent”, meent Fien. “We passen onze act ook aan aan Greet. We staan allemaal recht tijdens het zingen en Greet zit op een hoge stoel. We brengen popmuziek en bewegen dus ook op het podium. Maar we doen dat wel op zo’n manier dat Greet kan blijven zitten en ze zich op haar gemak voelt. Ook bij de begroeting gaat de groep mooi uiteen zodat Greet het publiek kan begroeten.”

En als er een verrassingsactiviteit gepland staat met het dameskoor dan brengen ze Greet wel op voorhand op de hoogte zodat ze zich gepast kan voorbereiden. Of bij een wandeling zal er niet langs ontoegankelijke velden gestapt worden. Nee hoor, ook hier wordt er rekening gehouden met de rolstoel van Greet.

Een gouden groep vrienden dus met een groot muzikaal, maar vooral warm hart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.