Het is best spannend, als we het gezellige gemeenteschooltje in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve binnenwandelen. Directeur Tony zit mee in het complot. Mama Céline Flamey, die de juf van haar zoontje Mauro (5) vandaag wil verrassen, staat te trappelen.

Mauro zit in de tweede kleuterklas, bij juf Céline Clochet (35). "Een kei van een juf, echt waar. Mijn zoontje kijkt enorm op naar haar", glimlacht Céline die met haar gezin in Wielsbeke woont. "Het waren vreemde tijden, maar ze heeft enorm haar best gedaan om de kinderen te blijven helpen en te blijven horen. Met leuke filmpjes, eigen verhaaltjes en zelfs een kaartje toen Mauro even ziek was. Juf Céline is zó begaan met haar klas. Het is bijzonder om te zien."

"Hartverwarmend, Dat is het enige woord dat ik nu kan bedenken" - Juf Céline Clochet

Knuffel

We wandelen verder richting de tweede kleuterklas. Directeur Tony en ondergetekende aan de deur, mama Céline via de tuin tot aan het raam. Een 16-tal kindergezichtjes kijkt ons vragend aan, en ook juf Céline weet niet wat er staat te gebeuren. "Bloemen? Voor mij? En je vraagt mij van wie die zouden kunnen komen?" De vragen volgen elkaar in ijltempo op, haar gezicht spreekt boekdelen.

Ondertussen duikt ook mama Céline op aan het raam. Nu pas vallen de puzzelstukjes in elkaar. "Moh, van jullie dan nog!", glimlacht de juf. "Ik zou je zo hard willen vastpakken, geloof mij. Dat had je toch nooit moeten doen?" "Je verdient het zo. Als er iemand eens in de bloemetjes gezet mag worden, ben jij het wel", lacht de mama van Mauro. "Het is je oprecht gegund." "Hartverwarmend, dat is het enige woord dat ik op dit moment kan bedenken", besluit juf Céline.

Elke week verrassen we een West-Vlaming met een bloemetje. Ken jij iemand die er eentje verdient? Laat het weten via warm@kw.be

Het is best spannend, als we het gezellige gemeenteschooltje in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve binnenwandelen. Directeur Tony zit mee in het complot. Mama Céline Flamey, die de juf van haar zoontje Mauro (5) vandaag wil verrassen, staat te trappelen. Mauro zit in de tweede kleuterklas, bij juf Céline Clochet (35). "Een kei van een juf, echt waar. Mijn zoontje kijkt enorm op naar haar", glimlacht Céline die met haar gezin in Wielsbeke woont. "Het waren vreemde tijden, maar ze heeft enorm haar best gedaan om de kinderen te blijven helpen en te blijven horen. Met leuke filmpjes, eigen verhaaltjes en zelfs een kaartje toen Mauro even ziek was. Juf Céline is zó begaan met haar klas. Het is bijzonder om te zien."We wandelen verder richting de tweede kleuterklas. Directeur Tony en ondergetekende aan de deur, mama Céline via de tuin tot aan het raam. Een 16-tal kindergezichtjes kijkt ons vragend aan, en ook juf Céline weet niet wat er staat te gebeuren. "Bloemen? Voor mij? En je vraagt mij van wie die zouden kunnen komen?" De vragen volgen elkaar in ijltempo op, haar gezicht spreekt boekdelen.Ondertussen duikt ook mama Céline op aan het raam. Nu pas vallen de puzzelstukjes in elkaar. "Moh, van jullie dan nog!", glimlacht de juf. "Ik zou je zo hard willen vastpakken, geloof mij. Dat had je toch nooit moeten doen?" "Je verdient het zo. Als er iemand eens in de bloemetjes gezet mag worden, ben jij het wel", lacht de mama van Mauro. "Het is je oprecht gegund." "Hartverwarmend, dat is het enige woord dat ik op dit moment kan bedenken", besluit juf Céline.