"Ik bewonder hem, voor alles wat hij doet." De liefde spat ervan af, de woorden zijn gemeend. Stéphanie Waeyaert (19) uit Wevelgem verraste vorig weekend haar vriend Jean-Philippe Vrijghem voor zijn twintigste verjaardag.

"Ik had in verschillende kranten, waaronder ook De Krant van West-Vlaanderen, een oproepje geplaatst om zoveel mogelijk verjaardags- en bedankingskaartjes te sturen naar JP", zegt ze. "Wat hij de voorbije maanden, neen jaren, allemaal al belangeloos voor een ander heeft gedaan, vind ik oprecht bijzonder."

"Ik wil anderen helpen, door kleine zaken in gang te steken"

JP heeft inderdaad een stevig palmares als vrijwilliger in Kortrijk opgebouwd. Van een boodschappendienst tijdens de lockdown over een oproep naar schoolvervoer voor kinderen uit de regio tot het promoten van mondmaskers bij jongeren: hij doet het allemaal. "Ik heb dat al langer in me, vanaf ik 12, 13 jaar was", zegt hij. "Ik doe dat niet voor mezelf, integendeel. Ik wil anderen helpen, door kleine zaken in gang te steken, op mijn eigen enthousiaste manier."

75 kaartjes

De oproep om haar vriendje te overdonderen met kaartjes viel allerminst in dovemansoren. "Er zijn hier de voorbije dagen toch zeker 75 kaartjes toegekomen. Niet alleen uit het Kortrijkse, maar ook van ver daarbuiten", zegt Jean-Philippe. "Eentje greep mij bijzonder aan. Een vrouw van eind de zestig die door het coronavirus haar man én haar zoon was verloren... Ze bedankte me voor mijn inzet. Dat hakt er wel even in, maar het geeft me tegelijk ook weer drive om door te gaan. Misschien is het maar een klein verschil, maar we maken het toch maar."

Ook de komende maanden blijft JP deuredoen. "Ik ben alleszins van plan om een kerstinitiatief voor minderbedeelden op poten te zetten in onze stad. We blijven bezig, dat is zeker."

Elke week schenkt De Krant van West-Vlaanderen een bloemetje. Welke West-Vlaming verdient een bloemetje? Laat het weten op warm@kw.be!

"Ik bewonder hem, voor alles wat hij doet." De liefde spat ervan af, de woorden zijn gemeend. Stéphanie Waeyaert (19) uit Wevelgem verraste vorig weekend haar vriend Jean-Philippe Vrijghem voor zijn twintigste verjaardag. "Ik had in verschillende kranten, waaronder ook De Krant van West-Vlaanderen, een oproepje geplaatst om zoveel mogelijk verjaardags- en bedankingskaartjes te sturen naar JP", zegt ze. "Wat hij de voorbije maanden, neen jaren, allemaal al belangeloos voor een ander heeft gedaan, vind ik oprecht bijzonder." JP heeft inderdaad een stevig palmares als vrijwilliger in Kortrijk opgebouwd. Van een boodschappendienst tijdens de lockdown over een oproep naar schoolvervoer voor kinderen uit de regio tot het promoten van mondmaskers bij jongeren: hij doet het allemaal. "Ik heb dat al langer in me, vanaf ik 12, 13 jaar was", zegt hij. "Ik doe dat niet voor mezelf, integendeel. Ik wil anderen helpen, door kleine zaken in gang te steken, op mijn eigen enthousiaste manier."De oproep om haar vriendje te overdonderen met kaartjes viel allerminst in dovemansoren. "Er zijn hier de voorbije dagen toch zeker 75 kaartjes toegekomen. Niet alleen uit het Kortrijkse, maar ook van ver daarbuiten", zegt Jean-Philippe. "Eentje greep mij bijzonder aan. Een vrouw van eind de zestig die door het coronavirus haar man én haar zoon was verloren... Ze bedankte me voor mijn inzet. Dat hakt er wel even in, maar het geeft me tegelijk ook weer drive om door te gaan. Misschien is het maar een klein verschil, maar we maken het toch maar."Ook de komende maanden blijft JP deuredoen. "Ik ben alleszins van plan om een kerstinitiatief voor minderbedeelden op poten te zetten in onze stad. We blijven bezig, dat is zeker."