Een bloemetje voor Isabel (35), die een vaccinatiecentrum mee oprichtte

Isabel hoopt dat de eventsector snel meer perspectief krijgt. (foto Joke Couvreur)©JOKE COUVREUR
Isabel hoopt dat de eventsector snel meer perspectief krijgt. (foto Joke Couvreur)©JOKE COUVREUR
Bert Vanden Berghe

De eventsector heeft het zoals bekend nog steeds erg lastig. Toch zitten velen niet stil, net als Isabel D’Hulster uit Roeselare. Zij zette op een paar weken tijd een vaccinatiecentrum op, waar zo’n 100.000 mensen idealiter een prik krijgen binnenkort.

“Dit jaar had ons feestjaar moeten worden”, vertelt Isabel, die straks vijftien jaar eventbureau Présence runt. Dat bureau organiseert privé- en bedrijfsfeesten op hoog niveau, met een pak exclusieve klanten. “Vorig jaar was heel hard, maar toch zijn we steeds verder blijven doen. We konden toch enkele unieke projecten realiseren door te doen waar we het best in zijn: de nodige flexibiliteit en creativiteit voor de dag leggen.” Dat was ook nodig voor de opbouw van een vaccinatiecentrum in Expo Roeselare, waar straks alle bewoners van Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden terecht kunnen. “Het moest heel snel gaan. Op een drietal weken tijd moesten we alles uit de grond stampen. Vergelijk het met een bedrijf dat je moet opstarten vanuit het niets, waar straks op de piek honderd mensen aan de slag zijn.”

Teamwork

Daarvoor kon ze rekenen op haar team. Drie projectmanagers volgen alles op, Isabel zorgt voor het overzicht. “Ik ben hen zeer dankbaar, maar zeker ook de vele mensen die zich aangemeld hebben als vrijwilliger. Het zijn er zoveel zelfs dat we mensen moeten weigeren. We zijn vastberaden om zo snel en efficiënt mogelijk te werken. Desnoods doen we het straks dag en nacht, zeven op zeven.”

“Afgelopen jaar was het mentaal niet gemakkelijk”

Voor Isabel was het een ingrijpende periode, net als voor haar man die ook in de eventsector werkt. “Mentaal was het lastig, ja. Zeker toen ik iemand moest laten gaan. Al jaren werken we heel hard en opeens valt alles stil, alsof er plots een muur opduikt voor een trein. Dat was heftig, maar we proberen zo positief mogelijk vooruit te kijken. Het enige wat we hopen, is dat we vanuit de overheid zo snel mogelijk perspectief krijgen. Wij hopen met onze sector in september weer volop in de weer te zijn.”